Foto Recensie: Tricklebolt - Tricklebolt

Tricklebolt – Tricklebolt
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 6 januari 2018

Tekst: Dietmar Terpstra

Niet per se blues in de strikte zin van het woord, maar wel diep geworteld in de muziek van Led Zeppelin, Uriah Heep en Deep Purple, is het debuutalbum van de Overijsselse band Tricklebolt. De band is zo’n vier jaar geleden opgericht, bestaat uit vijf man, waaronder twee gitaristen en een Hammond-ruiter, en heeft inmiddels Eurosonic op het cv staan, alsmede voorprogramma’s voor King Of The World en DeWolff. Veelbelovend, mag je zeggen.

Na twee EP’s heeft de band de Zwolse producer/technicus Guido Aalbers bereid gevonden om het albumdebuut te produceren en te mixen, en dat lijkt een goede zet te zijn geweest. Het songmateriaal was er natuurlijk al, en dat mag er alvast wezen. De plaat opent lekker ambitieus met een neo-psychedelisch Entering The Valley, waarna gitaar en orgel vol inzetten met Open The Gate. Tricklebolt schakelt vervolgens nog een tandje bij met High Trees, dat wel wat  weg heeft van de Doors-klassieker Down So Long, maar dan op speed.

Waarschijnlijk een van de mooiste songs op de plaat is Come Along, dat zowel qua zang als qua sfeer een eerbetoon lijkt aan Fatal Flowers. Ook lekker psychedelisch is River, waar de Hammond mooi voor in de mix staat. De stoner-achtige gitaren bouwen aan en muur van geluid, waartegen het live ongetwijfeld lekker leunen is. Na een tijdje wordt zelfs de geest van Jon Lord vaardig over toetsenist Roy Scholten! En dan hebben we het verbluffende 1996 nog niet eens gehad, waarvan mij de speakers om de oren fladderden. Goeiemorgen!

Producer Aalbers is er in geslaagd van het uitstekende songmateriaal van de mannen een fijn coherent geheel te smeden, dat niet alleen amper zwakke plekken kent, maar ook zeer benieuwd maakt naar de toekomst. Mocht u in de gelegenheid zijn Tricklebolt live te gaan zien, dan kunnen we dat ten zeerste aanbevelen. Heerlijk, hard en heavy. Hulde!

Tricklebolt - Come Along (Official Video)


Tracks:
01. Entering The Valley (intro)
02. Open The Gate
03. High Trees
04. Come Along
05. N347 Pt.2
06. I’ll Drive
07. Dirt Roads
08. River
09. Dawn
10. White Women
11. 1996
12. The Wanderer

Website: Tricklebolt

Tour:
1 maart: Hedon, Zwolle
2 maart: Gigant, Apeldoorn
3 maart: Metropool, Hengelo
4 maart: De Pul, Uden

(Het album is vanaf februari 2018 verkrijgbaar)


Ook op Blues Magazine ...