Travellin’ Blue Kings – Wired Up
Format: CD / Label: Naked Records
Releasedatum: 16 november 2018

Tekst: Peter Marinus

Onlangs vond op het voetbalgebied de krachtmeting tussen Nederland en België plaats met een gelijkspel als resultaat. En ook op muzikaal gebied hebben we nu te maken met een Nederlands-Belgische krachtmeting. In de vorm van de band Travellin’ Blue Kings worden de krachten hier gebundeld met een uitstekend bluesalbum als resultaat.
De band bestaat uit zanger en harmonicaspeler Stephan Hermsen (bekend van the Electrophonics), drummer Marc Gijbels en de Belgen Winne Penninkx (bas) en gitarist Jimmy Hontolé, die we nog kennen van de band Howlin’ Bill.
Zij komen met een album op de proppen, dat hoofdzakelijk wordt gevuld met swingende blues, die uit het boekje Fabulous Thunderbirds/Little Charlie & The Nightcats komt.

Dat is direct te horen in I Don’t Wanna Stop. Een uiterst swingende stomper met broeierig brullende harmonica, rauwe bluesy zang en priemend, Jimmie Vaughan-achtig gitaarwerk. In About This World duikt het geluid van Canned Heat op. Dit nummer gonst heerlijk voort a la “On The Road Again” met een fel priemende gitaarsolo. The Way It Used To Be zit meer in de soulvolle hoek. Een hoekige swinger met warm gonzende gitaarriffs. Het geluid van The Fabulous Thunderbirds/Little Charlie is overduidelijk aanwezig in de lui voortswingende shuffle I Cannot Believe. Straight Eight klinkt lekker landerig met een bluesy hillbilly geluid waarin de huilende harmonica alle aandacht trekt.
I’m A Good Man is een zeer sfeervolle slowblues in de beste Peter Green/Fleetwood Mac traditie waarin de atmosferische gitaar van Jimmy Hontolé de hoofdrol speelt en waarin Patrick Cuyvers een warm golvend Hammond tapijt neer legt. Vervolgens klinkt het hoekig swingende Wired Up als een mix van blues en surf met bijbehorende hard twangende gitaar.
Het Canned Heat geluid keert via de pompende harmonica weer terug in Ninety Minutes. Een dreigend en dreunend nummer vol galmend gitaarwerk en scheurende harmonica. De stomende pomper Get It Done heeft een haast Dr. Feelgood-achtige drive en in het broeierige Your Being is een swamp-achtig geluid terug te vinden.
De Nederlands-Belgische combinatie sluit het album al rockend af met Into The Night met hierin een hoofdrol voor de swingende boogie piano van Patrick Cuyvers.

De Travellin’ Blue Kings zijn verantwoordelijk voor een heerlijk bluesrock album, dat van harte aan te bevelen is aan fans van de in deze recensie genoemde bands.


Tracklist:
01. I Don’t Wanna Stop
02. About This World
03. The Way It Used To Be
04. I Cannot Believe
05. Straight Eight
06. I’m A Good Man
07. Wired Up
08. Ninety Minutes
09. Get It Done
10. Your Being
11. Into The Night

Website: Travellin’ Blue Kings


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.