Tower Of Power – Soul Side Of Town
Format: CD – LP – Digital / Label: Mack Avenue Records
Releasedatum: 1 juni 2018

 Tekst: Joop van Rossem

Als het Top 40 Hitdossier je belangrijkste leidraad is, zou je Tower Of Power kunnen afdoen als one hit wonder: slechts eenmaal mocht de in 1968 in Oakland, California opgerichte band het zoet van een Nederlandse hit smaken met Soul With A Capital ‘S’, dat het in 1993 bracht tot een 27e positie.
Van de enorme reeks albums schopten alleen ‘T.O.P.’ (1993) en ‘Souled Out’ het tot de vaderlandse albumlijsten. Wellicht dat de muziek van Tower Of Power tè Amerikaans klinkt voor onze Europese oortjes, hoewel dat Ferry Maat er niet van weerhield om de groep regelmatig te draaien in zijn Soul Show. Commercieel gezien ging het in thuisland niet veel beter maar de blazerssectie behoort wel tot de meest ingezette sessieteams waarvan onder meer Huey Lewis en Phil Collins maar al te graag gebruik maakten voor plaatopnamen.

‘Soul Side Of Town’ markeert het 50-jarig bestaan van Tower Of Power dat in die periode heel wat personeelswisselingen doormaakte; alleen Emilio Castillo (sax, zang), Stephen ‘Doc’ Kupka (sax), David Garibaldi (drums) en Francis ‘Rocco’ Prestia (bas) maken al sinds de oprichting deel uit van het tienkoppige gezelschap. Probleem was altijd om een geschikte zanger te vinden; in dat licht is het opmerkelijk dat het huidige TOP in de personen van Marcus Scott en Ray Greene zelfs twee vocalisten in de gelederen heeft. Het nieuwe album bevat een klein uur spetterende soulfunk met tussen al dat dansbare vuurwerk enkele mooie ballads.
Tot de hoogtepunten behoren het lange titelstuk, de fraaie softsoulballads Let It Go en Love Must Be Patient And Kind, het lekker funky Stop, Can’t Stop Thinking About You  en het aan vroege Toto herinnerende When Love Takes Control.
Van harte aanbevolen!


Tracklist:
01. Easy Bay ! All Day !
02. Hangin’ Witrh My Baby
03. Do You Like That ?
04. On The Soul Side Of Town
05. Do It With Soul
06. Love Must Be Patient And Kind
07. Butter Fried
08. Selah
09. Let It Go
10. Stop
11. When Love Takes Control
12. After Hours
13. Can’t Stop Thinking About You
14. East Bay ! Oakland Style !

Website:Tower Of Power

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Interviews
Sort by