Too Slim en zijn Taildraggers

Too Slim and the Taildraggers – Blue Heart
Underworld Records

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door: Frank Schatorjé

Too Slim mag je best een veteraan in het Bluesrock circuit gaan noemen. Inmiddels kwamen 12 albums van zijn hand. Zijn vorige album “Shiver” is genomineerd geweest voor het Bluesrock album van 2012 door de Blues Foundation in Memphis Tennesee. Hij timmert aardig aan de weg door zijn originele en authentieke stijl.

Dit 12e album van Too Slim en zijn Taildraggers is een evenwichtig blues(rock) album geworden. Frontman Tim Langford (Too Slim) is naar Nashville afgereisd om dit swampy klinkende album op te nemen. Het album is geproduceerd door Tom Hambridge (o.a Buddy Guy, Jou Louis Walker en George Thorogood). Het begint met een lekkere shuffle “Wash My Hands” een pakkende opener, waarin heerlijk strak en “lekker smerig” gespeeld wordt door Too Slim, maar zeker ook door de strak volgende beat die zijn ritmesectie (Scott Esbeck op basgitaar en Jeff “Shakey” Fowlkes op percussie) erin gooien.

Variatie is er voldoende, rustige bluesrockballads in “Minutes Seems Like Hours”, “Good To See You Smile Again” en “New Years Blues” illustreren dit. De tracks zijn tekstueel goed en gaan over verbroken
liefdes, relaties en natuurlijk een eerbetoon aan zijn favoriete drank “When Whiskey Was My Friend”. Het prijsnummer is voor mij “Preacher”, een track van waar hij voortreffelijk spannend slide-gitaar speelt. De spanning die hij oproept door sound en tekst maakt het een bijzondere track. Het slotakkoord is voor het akoestische “Angels Are Back”, een mooie ingetogen song met een mooie balans tussen percussie en de slide gitaar.

Kortom, een album met veel variatie dat na enkele draaibeurten steeds beter gaat smaken.


Ook op Blues Magazine ...