Together Pangea – Bulls And Roosters
Format: CD –  Vinyl  – Digital / Label: Nettwerk Records
Releasedatum: 25 augustus 2017

Tekst: Jos Verhagen

Het is al vaker gememoreerd door collega recensenten, soms krijg je een cd die in het straatje blues niet thuis hoort. Maar zoals het Blues Magazine logo zegt: All About Blues Music And More. Zo ook deze cd ‘Bulls And Roosters’ van Together Pangea.

Together Pangea is een kwartet uit Los Angeles die zegt post grunge garage punk rock te maken. Nu kan ik van deze cd van alles maken maar post grunge garage punk rock zou ik het niet willen noemen. Ik schaar dit eerder onder Brit pop, Artic Monkeys, The Kooks, Cloud Nothings, dat soort werk.

Together Pagngea: William Keegan (gitaar, vocals), Danny Bengston (bass), Erik Jimenez (drums), en Roland Cosio (gitaar), brengen, geproduceerd door Andrew Schubert en Chris Coady een dertiental vlotte gitaar georiënteerde rocknummers in een strak tempo. Het is bij deze jongens gewoon gas erop. Kraakhelder geproduceerd, prettige stem, lekker drumwerk.
Ik zie deze jongens al aan het werk. Volgens mij moet het spelplezier ervan af spatten.

De cd ‘Bulls And Roosters’ start met Sippy Cup een nummer die meteen laat horen wat je kunt verwachten van Together Pangea. Ook de navolgende twee nummers zijn van hetzelfde laken een pak. Het vierde nummer Money On It opent met een rifje dat doet denken aan Angel Of Harlem van U2 maar is gewoon een lekker nummer. Better Find Out, is meer de garage rock zoals zij die zelf omschrijven, kortpuntig, geen bullshit, rechttoe rechtaan.
Peach Mirror en Gold Moon klinken zo Engels dat je het haast “Beatlelesk” zou kunnen noemen, daar gaan ze ook de daaropvolgende nummers mee door, lekkere up tempo pop/rock nummers. Naar goed gebruik moet je afsluiten met een sterk liedje, Alison, in dit geval, dat dan weer zo Amerikaans klinkt als wat. Zoals gezegd voor de liefhebbers van muziek waarvan je goede zin van krijgt. En als je eens wat anders wil dan blues, luister dan eens naar deze ‘Bulls And Roosters’ van Together Pangea, een verdomd lekker plaatje.

Tracklist:
01. Sippy Cup
02. The Cold
03. Kenmore Ave.
04. Money On It
05. Better Find Out
06. Peach Mirror
07. Gold Moon
08. Friend Of Nothing
09. Stare At The Sun
10. Southern Comfort
11. Bulls And Roosters
12. Is It Real?
13. Alison

Website: Together Pangea

In het najaar komen ze naar Nederland:
20 november: Amsterdam – Paradiso
22 november: Eindhoven –  De Effenaar