Todd Wolfe - Live

Todd Wolfe Band – “Live”

Format: CD / Label: American Home Entertainment / Release: Januari 2011

Tekst: Gerrit Harmsen

Todd Wolfe kan maar geen vaste grond onder zijn voeten krijgen in de Benelux.
De programeurs blijven bij een bezoek aan Europa deze band consequent negeren.
Hoe anders is dit bij onze buren in Duitsland waar Todd Wolfe een grote populariteit geniet.
Misschien moet Todd eens een andere weg in slaan en de blues in ruilen voor een meer rock gerichte sound. Gezien de ontwikkeling van bijv. festivals als Ribs&Blues en Culemborg heeft hij dan wellicht meer kans van slagen.

Na de verzamelaar “Stripped Down At The Bang Palace” in november 2009 brengt Todd Wolfe als zijn nieuwste wapenfeit een live album en een Live DVD waar maar liefst 9 songs meer op staan dan op de CD. Helaas is alleen de pre-release CD bij BluesMagazine door de brievenbus gevallen waardoor we ons dienen te beperken tot deze opname.
Eigenlijk is de plaat geen echte aanvulling op de productie die Todd tot nu toe heeft geleverd. Het is wederom een verzameling van zijn gehele repertoire en dan gebracht in een live uitvoering. Na deze band 1x live te hebben gezien is het voor ondergetekende een fijne aanvulling op de rest van het werk van Todd Wolfe. Want deze band weet de aanwezigen live enorm boeien. Op youtube zijn de live opnames van onze vrienden BluesMoose terug te vinden die zij in een eerder stadium al hebben gemaakt (zie video’s hier). Je zult dan zeker een indruk krijgen hoe de DVD release er dan uit zal zien. En wie weet overtuigen deze opnames je om eens wat van deze artiest aan te schaffen. In het clubcircuit moeten je benen je zeker 3 uur kunnen dragen. Dat is zo ongeveer de tijd die Todd er voor neemt zijn fans tevreden huiswaarts te laten keren.

Tracks:
01] Ready For Love
02] Crowded In My Soul
03] Cold Black Night
04] Beg Forgiveness
05] Gates Of Heaven
06] Roll Over
07] Black Hearted Woman
08] Silver Blue
09] Change Will Come
10] Shame

Internet: www.toddwolfe.com & www.myspace.com/toddwolfemusic


Ook op Blues Magazine ...