Foto Recensie: Thunder – Rip It Up

Thunder – Rip It Up
Format: CD – 3CD De Luxe Edition – 2LP / Label: Earmusic
Releasedatum: 10 februari 2017

Tekst: Dick de Jonge

De band Thunder werd opgericht in 1989 en komt uit Engeland. De mannen maken samen de combinatie tussen bluesrock en hardrock. Het eerste album ‘Backstreet Symphony’ sloeg in als donder en sindsdien toerde band met grote namen als Aerosmith, ZZ Top, Extreme en Def Leppard.
De muziek past goed bij andere Britse rockhelden als Whitesnake, Foreigner en Bad Company. In 1998 stopte de band om zakelijke redenen, er volgde een afscheidstournee.
Vier jaar daarna maakte de band een comeback met het album ‘Shooting At The Sun’. Deze werd goed ontvangen en sindsdien is de band weer helemaal terug van weggeweest.

Thunder is ontstaan eind jaren tachtig doordat de twee schoolvrienden Danny Bowes en Luke Morley een rockband wilden beginnen. Hun eerste album, het legendarische Backstreet Symphony werd meteen een groot succes en mede door hun aanstekelijke live optredens was hun naam definitief gevestigd.
Mijn eerste kennismaking met Thunder was op Bospop in 1997. Het is soms ondankbaar om aan het begin van een festival op te treden voor een half leeg veld. Het maakt deze band echter niet uit voor hoeveel mensen ze optreden, zij geven altijd honderd procent, dus ook  in Weert. Het werd een fantastisch optreden met de band in topvorm.

Twintig jaar later zijn de veteranen uit Londen alweer toe aan hun elfde studio album, ‘Rip It Up’, strak geproduceerd door gitarist Luke Morley in de Rockfield studio in Wales.
Het album opent met No One Gets Out Alive, een prima up-tempo rocksong. Het tweede nummer en tevens de titeltrack Rip It Up heeft een baslijn die een beetje doet denken aan David Bowie`s The Jean Genie, een lekker aanstekelijk nummer. Via de derde track, She Likes The Cocaïne, over de party-scene die nu eenmaal bij de rockmuziek hoort, komen we bij de eerste ballad op het album, het gevoelige liefdeslied Right From The Start.
Wat mij betreft een van de hoogtepunten van het album, met een prachtige gitaarsolo op het einde. Shakedown heeft alles in zich om een live kraker te worden, een heerlijke meezinger. Heartbreak Hurricane is een iets langzamer maar stevig nummer met een excellerende zanger Danny Bowes ,  gevolgd door het ingetogen,  schitterende In another life.
Het album gaat verder met drie stevige rocksongs, The Chosen One, The Enemy Inside en Tumbling Down, de band neemt pas gas terug met de powerballad  There’s Always A Loser, het laatste nummer van de cd met mooi keyboardspel van Ben Matthews en sterke drums van Harry James.

Thunder bewijst met ‘Rip It Up’ nog jaren mee te kunnen, dit album is een must voor de fans en een aanrader voor liefhebbers van classic rock.

Thunder "Rip It Up" - Official Song Stream

Tracklist:
CD/Vinyl:
01. No One Gets Out Alive
02. Rip It Up
03. She Likes The Cocaine
04. Right From The Start
05. Shakedown
06. Heartbreak Hurricane
07. In Another Life
08. The Chosen One
09. The Enemy Inside
10. Tumbling Down
11. There’s Always A Loser

CD 2:
01. Wonder Days
02. Black Water
03. River Of Pain
04. Chasing Shadows
05. Broken
06. The Devil Made Me Do It
07. Backstreet Symphony
08. I’ll Be Waiting

CD 3:
01. Resurrection Day
02. The Thing I Want
03. Love Walked In
04. I Love You More Than Rock’n’Roll
05. The Rocker
06. Dirty Love

EP:
01. Fire On The Mountain
02. Blue Eyed Girl
03. Beyond The Stars
04. I Will Return

This multi buy includes:
• Rip It Up (Deluxe)
• Rip It Up (180g Black Vinyl LP)
• Rip It Up (Gold Cassette)
• Rip It Up 12 x 12 album artwork poster print Signed
This bundle includes…

• Deluxe CD – Rip It Up album + 100 Club Live Bonus Disc in 3 Disc Digipack
• 12 inch Standard Vinyl Album – 180 gm standard black 2 x vinyl in gatefold sleeve
• Gold cassette of the Rip It Up album
• Exclusive 4 track “Broken Mirror” CD EP – all 4 tracks previously unreleased – exclusive to the Thunder online store – will not be sold anywhere else
• 12 x 12 signed album artwork print – *Bundle Exclusive*

Foto Recensie: Thunder – Rip It Up


Ook op Blues Magazine ...