Too Many Roads

Thorbjørn Risager & The Black Tornado – Too Many Roads
Ruf Records. 2014

Door Taco Broekman
Too Many Roads is alweer het 8ste album dat Risager en kompanen uitbrengt. Zanger/gitarist Thorbjørn Risager loopt ook al weer een tijdje mee in de bluesscene. De bijna 44 jarige Deen bracht met zijn band Thorbjørn Risager Blue7 10 jaar geleden al het debuut album Live uit en heeft sindsdien op regelmatige wijze albums op de markt gebracht. Afgelopen jaar is Risager en band neer gestreken in de Duitse stal Ruf Records van platenbaas Thomas Ruf en is de naam veranderd van Thorbjørn Risager Band in Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

De 12 tracks op het album laten je weer genieten van alle stijlen waar Risager bekend om staat: Blues, Soul, Rhytm & Blues en Rock. Van de 12 nummers is er maar één cover: China Gate. Het origineel, uitgebracht door Nat King Cole, is de titelsong van de gelijknamige film uit 1957, waarin Nat King Cole ook een rol speelde. En waar in het origineel sterk oosterse/Chinese klanken zijn verwerkt hoor je deze in de Risager-uitvoering bijna niet meer.

Door de veelzijdigheid aan stijlen is deze nieuwe plaat van Thorbjørn Risager & The Black Tornado een genot om naar te luisteren. Niet wetend wat het volgende nummer qua stijl gaat zijn weten zij je van het begin tot het einde te boeien.

Tourdata Nederland/België
Jun 08 Ribs`n`Blues Raalte, Netherlands
Jun 08 Goezot Festival Oud-Turnhout, Belgium
Jul 13 Bospop Weert, Netherlands
Sep 13 De Noot Hoogland, Netherlands

01 If You Wanna Leave
02 Too Many Roads
03 China Gate
04 Paradise
05 Drowning
06 Backseat Driver
07 Through The Tears
08 High Rolling
09 Long Forgotten Track
10 Red Hot & Blue
11 Rich Man
12 Play On

Website: http://risager.info/


Ook op Blues Magazine ...