Foto Recensie: Thomas Wynn And The Believers - Wade Waist Deep

Thomas Wynn And The Believers – Wade Waist Deep
Format: CD – Vinyl / Label: Mascot Records
Releasedatum: 19 mei 2017

Tekst: Peter Marinus

Thomas Wynn And The Believers is een nieuwe Amerikaanse rootsrock band uit Orlando. Centraal in deze band staan broer en zus Thomas en Olivia Wynn. De andere bandleden zijn David Wagner op bas, Ryan Miranda op drums, Chris “Bell” Antemesaris op harmonica en Colin Daniel Fei op keyboards.

Het album ‘Wade Waist Deep’ bevat twaalf eigen composities, geproduceerd door Vance Powell (o.a. bekend van zijn werk met the White Stripes). De nummers zijn in twee groepen te verdelen. Ten eerste de rootsrocknummers, met countryrock invloeden. Countryrock uit de jaren 70 maar ook uit het begin van de jaren 80. Denk daarbij aan bands als the Long Ryders, Green On Red of the Walkabouts.
Het openingsnummer van het album Man Out Of Time begint acapella en gaat daarna over in stevige mid-tempo rock. Door de broer en zus samenzang ontstaat hier een psychedelische jaren 60 sound. De stemmen van Thomas en Olivia sluiten perfect op elkaar aan. Vervolgens laten The Believers horen, dat zij ook een loom groovende soul ballad aan kunnen. Het nummer Wade Waist Deep past perfect bij een broeierige zomerdag. Al Green had zijn Take Me To The River, Thomas Wynn And The Believers dobberen in de rivier, tot aan hun middel. De invloed van een artiest als Tom Petty is duidelijk hoorbaar in de countryrock ballad Heartbreak Alley met heerlijk smachtende vocalen. Gevolgd door de ballad My Eyes Won’t Be Open met zijn warme orgelklanken en de boodschap “My Eyes Won’t Be Open When I Die”!
Het luchtig swingende Thin Love beschrijft een breekbaar soort liefde en is eigenlijk een prima popsong met rootsy invloeden. Mountain Fog koppelt de folk kant van Led Zeppelin aan een soort Indianen trance.
I Don’t Regret, een bluesy ballad, deed mij denken aan I’ve Got Dreams To Remember van soulgigant Otis Redding. Naast al die rootsrock nummers is er ook eental zeer stevige tracks. You Can’t Hurt Me is een uptempo rocker in de beste Black Crowes traditie met lome funky grooves. Qua intensiteit doet dit nummer mij ook aan de band Soundgarden denken.
Soundgarden is blijkbaar ook een grote invloed geweest voor Thomas Wynn And The Believers want in Burn As One lijken zowel Robert Plant als de onlangs overleden Soundgarden zanger Chris Connell de zang voor hun rekening te nemen. Ook de logge donkere rocker We Could All Die Screaming heeft een intensiteit, die bij Soundgarden zou passen.

Ik ben zeer plezierig verrast door deze veelzijde rootsrockers!!!

Tracklist:
01. Man Out Of Time
02. Wade Waist Deep
03. Heartbreak Alley
04. My Eyes Won’t Be Open
05. Thin Love
06. I Don’t Regret
07. You Can’t Hurt Me
08. Mountain Fog
09. Burn As One
10. Feel The Good
11. We Could All Die Screaming
12. Turn It Into Good

Website: Thomas Wynn And The Believers


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.