Third House On The Left – Love To See You Cry
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 april 2017

Tekst: Gerrit Schinkel

Zanger-mondharmonicaspeler Guido Brassé en zanger-gitarist Robbert Duijf vormen sinds 2013 het Limburgse duo Third House On The Left. De Limburgers maken traditionele rootsmuziek en pre-war countryblues geïnspireerd door grootheden als Charlie Patton, Lead Belly, Robert Johnson en Son House. Ook zijn in hun muziek duidelijke invloeden van gospel en Ierse folk te horen.

In 2015 en 2016 staat Third House On The Left in het voorprogramma van Ian Siegal en maken ze een kleine pub-tour door Ierland. Ze staan op Southern Blues Night, Pop On Top Festival, The Dutch Blues Challence en met Big Pete Bluesband op Royal Blues-Breeker Blues. Het duo mag o.a. Michael de Jong tot zijn fans rekenen.

Op 14 april jl. is het debuutalbum ‘Love To See You Cry’, in het Cultuurhuis in Heerlen gepresenteerd. Dit album, met tien door Robbert Duijf geschreven nummers, is met zes microfoons, zonder overdubs, in een keer live opgenomen. De opnamen namen slechts acht uur in beslag.

Het openingsnummer Ticket For The Love Train geeft meteen al een indicatie wat we kunnen verwachten. Een mooie tokkelende gitaar, een countryblues in de stijl van het beroemde bluesduo Sonny Terry & Brownie McGhee. Typische countryblues ook in My Only Friend met lekker mondharmonciaspel van Guido Brassé en in Every Day, met mooie samenzang en een huilende harmonica in Love To See You Cry. Dat Robbert Duijf uitstekend en melodieus gitaar kan spelen bewijst hij in O’Life. Na het footstomping They All Lie krijgen we Broken Home te horen, een mooi liedje met herinneringen aan vroeger. Prachtig ingetogen gezongen. Uitbundige samenzang is troef in What If en het instrumentale Little Song For You is weer een voorbeeld van het uitstekende fingerpicking gitaarspel van Robbert Duijf. Het album wordt in stijl afgesloten met You Better Leave, countryblues in de beste traditie van Sonny Terry & Brownie McGhee.

Conclusie:
Het debuutalbum van Third House On The Left mag er wezen. Eerlijke countryblues en rootsmuziek, waarin het gitaarspel van Robbert Duijf en de mondharmonica van Guido Brassé een mooie twee-eenheid vormen. En de samenzang van beide heren maakt het geheel compleet. Een mooi album.

Tracks:
01. Ticket For The Love Train
02. My Only Friend
03. Every Day
04. Love To See You Cry
05. O’ Life
06. They All Lie
07. Broken Home
08. What If
09. Little Song For You
10. You Better Leave

Website: https://nl-nl.facebook.com/Third-House-On-The-Left-504450786363536/