Thee Blind Crows – Death Awaits Us All
Format: Digital – Vinyl / Label: Ghost Highway Recordings
Releasedatum: 9 januari 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuw album van deze band, een Spaans blues- punktrio. In krap vijfenveertig minuten vliegen veertien liedjes aan de luisteraar voorbij. Jammer dat het hier niet gaat om een geweldige plaat.

Meerdere luisterbeurten ten spijt maar er is echt niets positiefs te ontdekken in de muziek van drie heren. Welk nummer ook, ze denderen allemaal op break nek speed aan je voorbij. De versterker op standje elf en het tempo op uiterst maximaal. Even snel, hard als irritant. De muzikale variant van de Chinese marteling, een techniek waarbij alsmaar een druppel water op je hoofd valt. In de drie kwartier die het album duurt lijkt steeds hetzelfde nummer voorbij te komen.

Begrijp mij niet verkeerd! Een band hoeft niet altijd volledig experimenteel te zijn om te kunnen bekoren. Maar een dergelijk gebrek aan ideeën is wel negatief uitzonderlijk. Hun punkhouding blijkt een pose te zijn die het gebrek aan goede ideeën niet maskeert.

Hopelijk kiest de band op een volgend album voor meer dynamiek en inhoud. Misschien dat er dan ook meer diepgang in hun nu zo oppervlakkige muziek kunnen leggen. Zeg maar: meer Nick Cave and The Bad Seeds en minder The Sex Pistols. En te bedenken dat de bandnaam best wel verwachtingen opriep….In ieder geval…eerste misser (wat mij betreft) van 2019 is gearriveerd.


Tracklist:
01. Loco Chamanes
02. Slave of Saturday
03. Please,Destroy Me
04. Three Times No
05. No Money
06. Now I Want You
07. Death Can’t Be Wrong
08. House of 1000000 Crow
09. Night of the Hunter
10. Cannibal Beach
11. Devil’s Ride
12. Peligro Mendoza
13. Motorbike Mascarade
14. Soledad

Website: https://www.facebook.com/theeblindcrowsband/