Foto Recensie: The Zac Schultze Gang - Made of three (EP)

Format : Digital
Release: 19 mei 2023

Tekst: Jos Verhagen

Als er een band hot is onder de Rory Gallagher fans dan in het wel The Zac Schultze Gang. De Buzz die zij vorig jaar tijdens het Rory Gallagher Tribute Festival in Ballyshannon veroorzaakte is nog lang niet uitgewoed. Op vele festivals dit jaar lieten zij al van zich horen, zoals tijdens de jaarlijkse Rory Gallagher Tribute in Wijk aan zee bijvoorbeeld.

Dit jaar staan zij in Ballyshannon ook weer op het programma en het zal een makkie worden om het publiek weer voor zich te winnen al was het maar door hun nieuwe single “Ballyshannon blues”. Deze single komt van hun eerste EP welke in eigen beheer wordt uitgebracht. Verwacht geen Rory Gallagher covers want the Zac Schultze Gang is veel meer dan dat. The Gang is een geoliede blues rock machine gebouwd rond de broers Zac en Ben Schultze. Zac is de man die met zijn energieke performance als zanger/gitarist de boel opzweept. Drummer Ben Schultze en bassist Ant Greenwell zorgen voor de solide blues rock basis.

The Zac Schulze Gang - Ballyshannon Blues (Official Video)

 
De EP bevat 6 nummers, vier zelf geschreven nummers en twee van hun persoonlijke favorieten, Rufus Thomas “Walking the dog” en “Take a tip” van Dr Feelgood. De titeltrack “Made of three” bevat het handelsmerk van The Zac Schultze gang , het is een brok pure energie. Op de solide bass groove gooit Zac er een verschroeiende solo uit. Hoewel een meezinger bij uitstek zit er veel variatie in het nummer. “Hole in my pocket” is een lekker logge bluesrocker verhalend over iets wat je niet wilt dat je overkomt, nl. dat je na een avondje zwaar stappen erachter komt dat je geld verdwenen is door een Hole in the pocket. Lekker nummer. De single “Ballyshannon blues” hoeft geen nadere introductie, het is gewoon een instant klassieker. De groove en swing zal goed vallen bij het publiek. Het laatste eigen geschreven nummer laat horen dat the Zac Schultze Gang veel meer in hun mars hebben. “You’ve got that feeling” is een slow blues waarin Zac schittert, in dit nummer komt zijn stem goed tot zijn recht, de gitaarsolo in dit nummer is van grote schoonheid, zo mooi opgebouwd, kippenvel.

The Zac Schultze Gang presenteert zich met deze EP als een volwassen bluesrock band die de status van een coverband zijn met deze EP Made of three van zich afgeschud hebben.

Foto Recensie: The Zac Schultze Gang - Made of three (EP)

The Zac Schultze Gang: (vlnr) Bass Guitar/Vocals – Ant Greenwell, Lead Guitar/Vocals- Zac Schulze, Drums/Vocals – Ben Schulze.

Website: https://www.zacschulzegang.rocks/
Facebook: https://www.facebook.com/zacschulzegang


Ook op Blues Magazine ...