The Woods – Stone Cold (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 januari 2019

Tekst: Peter Marinus

Het uitbrengen van een EP heeft vaak als doel om de luisteraar lekker te maken voor een later te verschijnen album. En dat is precies wat er bij mij gebeurt na het beluisteren van de debuut EP van de Groningse band The Woods.
De band ontstond uit de resten van het powertrio JeeBee en bestaat uit Joris Bos (zang, gitaar), Johan Zielstra (keyboards), Martijn Drijfhout (bas)en Pieter Dokter (drums).

Ze zijn al een tijdje lekker bezig en stonden al op Eurosonic in Groningen en toerden door Ierland. Wat staat er op hun muzikale menu? Bluesrock met een tintje Southern rock. Maar vooral bluesrock!
Luister maar naar de opener, het titelnummer Stone Cold. Een lekkere lome funky bluesrocker met rauw groovende gitaarlicks, ondersteund door een romig soulorgel. De gitaar van Joris Bos klinkt heerlijk priemend, bij vlagen hard als Gary Moore, en vooral bluesy. Zijn emotionele zang past prima in dit nummer waarin wat lichte Southern rock terug te vinden is.
De Southern rock is wat nadrukkelijker aanwezig in Worn Too Long. Een stampend nummer waarin je het geluid van Lynyrd Skynyrd terug hoort, aangelengd met een modern bluesrock geluid. Het harde rauwe gitaarwerk staat weer centraal.
Stay Home is een heerlijke soulvolle ballad, gevoelig gezongen met huilend, priemend gitaarwerk. De volgende harde stamper wordt ingezet in Here We Go Again. Een gemeen, funygroovend nummer met bijtende gitaarriffs en gierend orgel.
De afsluiter 5AM zindert van de onderhuidse spanning. Het nummer sluipt rauw en bluesy voort met fraaie jazzy gitaarlicks.

Ik heb dus totaal niet genoeg aan maar vijf tracks., Dus laat maar komen dat volwaardige album! Ik kijk er nu al naar uit!


Tracklist:
01. Stone Cold
02. Worn Too Long
03. Stay Home
04. Here We Go Again
05. 5AM

Website: The Woods


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.