The Waterboys – Where The Action Is
Format: CD – LP – Digital / Label: Cooking Vinyl – Beat
Releasedatum: 24 mei 2019

Tekst: Joop van Rossem

Wie The Waterboys zegt, denkt meestal aan hun grootste hit The Whole Of The Moon van hun album ‘This Is The Sea’ uit 1985. In onze Top 40 bracht het nummer het tot de 19e positie, in de jaarlijkse Top 2000 staat het sinds het begin van deze radiomarathon bij de bovenste 500.
Maar evenzeer moet je de naam Mike Scott noemen want hij is sinds de oprichting van The Waterboys de dragende kracht. Nadat de band in 2000 opnieuw in de steigers werd gezet, kwamen er minimaal twee erg sterke platen uit: ‘Modern Blues’ (2015) en ‘Out Of All This Blue’ (2017).
Het nieuwe ‘Where The Action Is’ is minder dan beide voorgangers, maar bevat nog voldoende fraais in de vorm van het stevig rockende titelnummer, de aan The Clash-gitarist Mick Jones opgedragen rocker London Mick, het fraaie soulvolle Out Of All This Blue, het met een schitterend refrein uitgeruste In My Time On Earth en het heerlijk voortdenderende Ladbroke Grove Symphony.
Scott gaat slechts één keer echt in de fout: op Take Me There I Will Follow You meent hij rap in zijn mengelmoes van (Celtic) rock, soul, folk en country  te moeten integreren en dat is duidelijk een mislukt avontuur.
Afsluiter Piper At The Gates Of Dawn – geen Pink Floyd-cover, maar Scott die ‘voorleest’ uit Kenneth Grahames kinderboek The Wind In The Willows – is nogal lang maar weet desondanks de volle negen minuten de aandacht vast te houden.
Als u de deluxe editie aanschaft, waant u zich te samen met Mike Scott en zijn mannen in een speeltuin: grotendeels dezelfde songs maar dan in alternatieve, soms instrumentale, versies en remixes, die ik toch het predicaat overbodig wil opprikken.


Tracklist:
CD 1
01. Where The Action Is
02. London Mick
03. Out Of All This Blue
04. Right Side Of Heartbreak (Wrong Side Of Love)
05. In My Time On Earth
06. Ladbroke Grove Symphony
07. Take Me There I Will Follow You
08. And There’s Love
09. Then She Made The Lasses O (Mash)
10. Piper At The Gates Of Dawn

CD 2
01. Where The Action Is (Mash)
02. London Mick (Jess’n Zeenie Mix)
03. Out Of All This Blue (Soul Choir)
04. Right Side Of Heartbreak (Wrong Side Of Love) (Box & Vox)
05. In My Time Of Earth (Scott & Wickham Mix)
06. Ladbroke Grove Coda
07. I Will Follow You Take Me There
08. And There’s Love (Mashstrumental)
09.Then She Made The Lasses (Mash)
10. Where The Action Is (Reprise)
11. Piper At The Gates Of Dawn (instrumental)

Website: The Waterboys

Tour:
24.08 – Once In A Blues Moon Festival, Amsterdam


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.