Foto Recensie: The Texas Horns - Get Here Quick

The Texas Horns – Get Here Quick
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Severn Records
Releasedatum: 24 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

The Texas Horns mogen toch gerust als een bluesmonument beschouwd worden! Al Gomez (trompet), John Mills (saxofoon) en Mark “Kaz” Kazanoff (saxofoon) zijn op onnoemelijk veel albums te vinden. Zo speelden ze o.a. bij Howlin’ Wolf, Muddy Waters en Jimmie Vaughan.
Zo af en toe brengen ze ook zelf een album uit en dit nieuwe album is de opvolger van het in 2015 verschenen ‘Blues Gotta Holda Me’.

Er doet een waar arsenaal aan muzikale gasten op het album mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van Guy Forsyth, Carolyn Wonderland, Curtis Salgado, Red Young, Gary Nicholson, Johnny Moeller, John Nemeth, Anson Funderburgh, en Ronnie Earle?

Guitar Town opent het album met zang van Guy Forsyth. Een heerlijk lui groovend funky bluesnummer waarin Forsyth behoorlijk soulvol klinkt en uiteraard met de zeer krachtige Texas Horns! Carolyn Wonderland treedt aan in het romig groovende I’m Doing Alright, At Least For Tonight en ook zij beschikt over een behoorlijke soulstrot. In de instrumental Feelin’ No Pain steelt het soulorgel van Red Young de hoofdrol, naast de blazers natuurlijk. In dit nummer lijkt het geluid van The Mar-Keys weer helemaal teruggekeerd te zijn.
Ronnie Earle is te horen in het Robert Cray-achtige, opgewekt klinkende Fix Your Face. Better Get Here Quick is de volgende instrumental. Ook deze past in het funky soulblues hokje met gemeen snijdend gitaarwerk van Fabulous Thunderbirds gitarist Johnny Moeller.
Het doorleefde, gekwelde stemgeluid van John Nemeth is te bewonderen in de deep soul ballad Love Is Gone. In 2018 wordt de Bo Diddley beat vermengd met de New Orleans funk. De Texas Horns klinken hier als een echte Marching Band en Johnny Moeller laat zijn gitaar flink kreunen. Moeller is ook te horen in het licht funky Sundown Talkin’ waarin Curtis Salgado de zang voor zijn rekening neemt.
In de funky instrumental Funky Ape duikt onverwachts een synthesizer (!) op. De stem van Gary Nicholson lijkt in Soulshine behoorlijk op die van Robert Cray. Anson Funderburgh hoor je met knallend gitaarwerk.
Na het vrij rauw groovende You Can’t Be Serious sluiten The Texas Horns het album, samen met Ronnie Earle af met de stuwende instrumental Truckload Of Trouble.

Op dit nieuwe Texas Horns album hoor je precies waarom deze blazerssectie tot de bluestop behoort. En ik ben het ook helemaal met die albumtitel eens. Get here quick!!!!


Tracklist:
01. Guitar Town
02. I’m Doing Alright, At Least For Tonight
03. Feelin’ No Pain
04. Fix Your Face
05. Better Get Here Quick
06. Love Is Gone
07. 2018
08. Sundown Talkin’
09. Funky Ape
10. Soulshine
11. You Can’t Be Serious
12. Truckload Of Trouble

Website: www.facebook.com/thetexashorns3


Ook op Blues Magazine ...