The South Of Heaven Band – Ain’t Enough Whiskey
Format: CD – Digital / Label: 1204784 Records
Releasedatum: 17 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Ze noemen zich “The New Wave of Southern Rock” en hebben als doel om de Southern rock weer net zo populair te maken als in de jaren ’70 en ’80.

Een nobel streven, dat moet ik de band The South Of Heaven Band uit Ashland, Kentucky, na geven. Lukt het Mike Delawder (zang, gitaar), Shawn Sexton (sologitaar, slidegitaar), Keith Garvin (bas) en Crhis Daniels (drums) om dat met dit album voor elkaar te krijgen?

Eerlijk gezegd vind ik de term “The New Wave of Southern rock” nog te hoog gegrepen voor deze band. En dat komt doordat de wat matte productie een overtuigend album te veel in de weg staat. Ook niet elk nummer op dit album weet te overtuigen.
Het prima gitaarwerk van Shawn Sexton overtuigt in elk geval wél! Hij heeft een hard, brandend geluid dat elk nummer wel flink weet op te peppen.

Het album begint hoopgevend met Ain’t Enough Whiskey, een ouderwets Southern rock nummer met een broeierige mix van bluesy rock, funk en Outlaw Country. Een nummer, dat prima past in een rijtje met Lynyrd Skynyrd, .38 Special, Van Zant e.d.
Ol’ Leanna is daarna een uptempo boogie, wederom voorzien van de nodige Skynyrd invloeden. Een pompende no-nonsense rocker, die ze zelf “Foot Stompin’ Music” noemen. Devil’s Playin’ Tricks On Me is een mid-tempo semi-akoestisch nummer in een Bob Seger achtige stijl waaraan ook nog eens een Lynyrd Skynyrd luchtje zit.
Het eveneens mid-tempo Colorado heeft te veel te lijden onder de matte productie. Ondanks het broeierige gitaarwerk komt dit nummer niet van de grond. Gelukkig volgt daarna de trage zweterige rauwe rocker Day’s Gone By. Unknown Answer opent met kerkklokken waardoor ik heel even aan “Capital Punishment” van de Sandy Coast moest denken. We hebben hier te maken met een outlaw country ballad met knauwende zang en zacht brandend gitaarwerk.
Na een dreigend intro volgt de volgende mid-tempo ballad Angel Of Mercy. Doordat dit nummer wat doelloos voort deint overtuigt het niet echt. Maar dan komt de Southern boogie trein voorbij in Georgia On A Fast Train. Een lekker luchtige swinger met een hoog Charlie Daniels Band gehalte. De gepolijste Outlaw ballad What’s His Name klinkt dan jammer genoeg veel te beschaafd.
Yesterday’s News is vervolgens een Skynyrd-achtige rocker, die door de matte productie maar geen vlam wil vatten. Het Bob Seger-achtige Appalachian Lady wordt opgepept door de vlammende gitaar van Shawn Sexton. De afsluiter van dit album komt in de vorm van het “gezellig rond het kampvuur” countrynummer Won’t Be Over No Coal.

Een sympathiek album en een al even sympathiek streven om de Southern rock te promoten. Geef deze band een kundige producer en laat ze met een iets evenwichtiger repertoire komen en dan zie ik de toekomst van The South Of Heaven Band wel rooskleurig in. Een kwestie van “even geduld a.u.b.” dus!


Tracklist:
01. Ain’t Enough Whiskey
02. Ol’ Leanna
03. Devil’s Playin’ Tricks On Me
04. Colorado
05. Day’s Gone By
06. Unknown Answer
07. Angel Of Mercy
08. Georgia On A Fast Train
09. What’s His Name
10. Yesterday’s News
11. Appalachian Lady
12. Won’t Be Over No Coal

Geen website bekend


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.