The Soul Messin’ Allstars – Soul A Go Go
Format: Vinyl 7” – Digital / Label: Soul Messin’ Records
Releasedatum: 5 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Het Australische Soul Messin’ Records label uit Melbourne is een label waarop releases te vinden zijn van o.a. Cookin’ On 3 Burners en The Jake Mason Trio. Allemaal acts, die de ouderwetse soul en funk hoog in het vaandel hebben staan.

Jake Mason van de band Cookin’ On 3 Burners heeft nu een aantal muzikanten uit bands van dit label, zoals The Putbacks, The Meltdown en Fulton Street om zich heen verzameld om onder de naam The Soul Messin’ Allstars een vinylsingle uit te brengen.

En zoals het bij ouderwetse singles hoort staat er één nummer op de A-kant en één op de B-kant. In beide gevallen gaat het om het nummer Soul A Go Go, echter in twee totaal verschillende versies.

Op de versie op kant A wordt de zang verzorgd door Josh Teskey van de bluesy soulband The Teskey Brothers. Zijn rauwe soulvolle zang is te bewonderen in een luchtig swingend soulnummer in de beste Tamla Motown traditie. Compleet met warme stuwende blazers en een melodie die teruggrijpt naar het geluid van “Going To A Go Go” van Smokey Robinson & The Miracles. In het nummer wordt er gerept over een band die geleid wordt door ene “Sam” uit Amsterdam!
Een prima nummer waarin het swingende 60’s Tamla Motown geluid weer helemaal tot leven komt. En zeker een dancefloor killer!

Op de B-kant wordt Soul A Go Go gezongen door de Australische zangeres Cara Robinson, die in eigen land bekend is van haar bluesy werk met Hat Fitz en van haar folky werk onder de naam Cara. Samen met the Wolfgramm Sisters, o.a. bekend van hun werk met Sharon Jones & The Dap-Kings, is zij te horen in een warme intieme jazzy versie van het nummer. Het intieme geluid van de elektrische piano zorgt ervoor dat je gaat terugdenken aan het geluid van Donny Hathaway. Ook in deze versie blijft het refrein onweerstaanbaar swingen en verlang je terug naar het soulgeluid van damesgroepen als The Sweet Inspirations of The Emotions.

Een prima initiatief van het Soul Messin’ label, dat doet uitkijken naar meer werk van deze Soul Messin’ Allstars!Tracklist:
01. Soul A Go Go (featuring Josh Teskey)
02. Soul A Go Go (featuring Cara Robinson & the Wolfgramm Sisters)

Website: The Soul Messin’ Allstars


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.