The Silver Dimes – Double Trouble – Live @ Sighisoara Bluesfestival 2018
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 18 mei 2018

Tekst: Peter Marinus

Als een Nederlandse bluesband al jaren behoorlijk populair is in Roemenië en al aan zijn derde album toe is, terwijl we in ons eigen land (te) weinig aandacht aan deze band schenken, doen we toch wat verkeerd!!
In dit geval heb ik het over de Amsterdamse band The Silver Dimes, die al vanaf 2016 flink aan de weg timmert. De band bestaat uit Ron Stam (zang), Karel Vogel (bas), Hank Six (gitaar), Slim Robin (harmonica) en Joel Purkess (drums).
Hun derde album werd opgenomen op het Roemeense Sighisoara Bluesfestival en is een prima sfeervol bluesalbum geworden!

Op één nummer na staan er allemaal eigen composities op. Zoals de opener Better Man. Een lekker loom rockende shuffle met huilende harmonica en de krachtige bluesstem van Ron Stam. Hank Six levert pompende riffs af en soleert op een Jimmie Vaughan-achtige wijze. Ook Slim Robin soleert fel priemend tot hoorbaar genoegen van het publiek. De volgende vette shuffle wordt ingezet in Copper Cat Blues met schroeiend funky gitaarwerk en brullende harmonica. De slowblues Doin’ Time wordt ingeleid door Karl’s luie bas waarna de broeierige harmonica en zinderende gitaar zich erbij voegen. Slim levert een prachtige soulvolle solo af waarna Six natuurlijk niet achter kan blijven met een gemeen snijdende gitaarsolo. In Electrifying duiken Stevie Ray Vaughan invloeden op. Een krachtig pompende shuffle met smerige gitaarriffs en dito harmonica. Fade To Black is een lome bluesrocker in de beste Fabulous Thunderbirds traditie waarin de harmonica uiteraard de loeiende hoofdrol op eist. Daarna is de fel pompende funky boogie Night Train aan de beurt waarin Ron’s krachtige stem eruit springt naast de hard priemende gitaar en de loeiende harmonica. De enige cover op dit album is Double Trouble van Otis Rush, dat hier een prachtige slowblues uitvoering krijgt. In deze ingetogen versie is de band echt in topvorm.
De band neemt feestelijk afscheid met Time To Go, een heerlijke funky uptempo shuffle.

The Silver Dimes is een zeer solide Nederlandse bluesmachine waarin we nu toch eens meer aandacht moet schenken! Die Roemenen hebben gewoon een neusje voor goede blues!! Nu wij nog!!


Tracklist:
01. Better Man
02. Copper Cat Blues
03. Doin’ Time
04. Electrifying
05. Fade To Black
06. Night Train
07. Double Trouble
08. Time To Go

Website: The Silver Dimes

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by