The Silly Walks – Hazy Fuzzy Buzzy
Format: CD – Digital / Label: Family Spree Recordings
Releasedatum: 11 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

The Cramps zijn niet dood, ze leven nog! Een wel in de persoon van het Franse trio The Silly Walks uit Montpellier.

Ronan (zang, gitaar), Rémy (bas) en Axelle (drums) produceren namelijk net zo’n bak smerige rockabilly/garagerock herrie als The Cramps. Zonder enige opsmuk en de fuzzknop op oorlogssterkte laten ze op hun debuutalbum een tiental rockers op ons los.

Nadat er wat Latino radioflarden voorbijgekomen zijn barst het trio los in de smerige garagerocker My Thing. En ze bewijzen hier gelijk al dat ze even “vies” als The Cramps klinken. Het gonst, zoemt en knarst aan alle kanten met ook nog wat ruimte voor log beukende fuzzgitaar riffs. Zombie Love is een een donderende bak fuzzende garagerock waarin tussen al dat smerige geweld ook nog wat rockabilly te ontwaren is maar dan verpakt in een no-nonsense Cramps jasje.
Na weer even aan de radio gedraaid te hebben zet het trio onverstoorbaar de volgende rocker, Yours, in. Een nummer met wat surf invloeden in het gitaargeluid maar hoofdzakelijk gevuld met razende vieze garagerock. Net als je denkt dat deze Fransen niet sneller en vunziger kunnen klinken stuiteren ze voorbij met het kolkende snelle garagepunk nummer Tell Me. Zanger Ramon moet hier de grootste moeite doen om boven al dat geweld uit te komen.
Die Anna is een naargeestig twangende garagerock nummer. Pompend en zoemend met kreunende en gillende vrouwen samples. Ik neem tenminste aan dat ze drumster Axelle niet voor dit nummer gemarteld hebben. Maar zeker weten doe ik het niet! Knallende gitaarriffs openen het giftig rockende Ethylic Night Out, een smerig pompende garagepunk nummer.
Tough Morning is hoekig pompend met staccato fuzzgitaar licks en een aanstekelijk “ah ah ah” refrein. I Feel Like I’m Talking To A Wall had beter “I Feel Like I’m Listening To A Fuzz Wall” kunnen heten want dit is een branderig fuzzend nummer. Het trio spuit er weer vol gas vandoor in de garagefuzzer Like A Teenager onder het motto “ogen dicht en rammen maar!”.
In de dreigende afsluiter van het album Make You Wet blijkt dat zanger Ramon, als sluipend, een wel erg vreemde kijk heeft op een romantische verleidingszin.

Het resultaat van het beluisteren van dit smerige garagerock album is dat je al stuiterend een silly walk inzet waardoor er bar weinig van je meubilair over blijft. Ik ga in elk geval even mijn haar kammen want dat zit behoorlijk in de war door dit prima smerige Franse trio!


Tracklist:
01. My Thing
02. Zombie Love
03. Yours
04. Tell Me
05. Die Anna
06. Ethylic Night Out
07. Tough Morning
08. I Feel Like I’m Talking To A Wall
09. Like A Teenager
10. Make You Wet

Website: The Silly Walks