Foto Recensie: The Schedules - Rescheduled (EP)

Format: CD,Digital
Label: Eigen beheer
Release: 31-jan-2023

Tekst: Jos Verhagen

Nu heel Nederland in de ban is van The Tribute – battle of the bands zijn er ook nog gewoon bands die hun eigen muziek maken. The Schedules bijvoorbeeld, begonnen als cover band in 2019 zijn ze geëvolueerd naar een band die ook eigen werk schrijft. Live brengen zij naast eigen werk covers van AC/DC, Status Quo en ZZ-Top. Dan weet je in welke categorie zij zich bewegen. Toch is de EP Rescheduled meer dan rauwe blues rock.

De stampende opener Altar of rock, een nummer dat het schopte tot de Limbo Top 10 van de regionale tv zender Limburg L1, wordt gevolg door de gevoelige ballad Black Butterfly. In Paranoia gaat het gas er weer op en kun je duidelijk de invloed van Audioslave herkennen, de lekkere zweverige zang klinkt als Chris Cornell. Het is een nummer met strak drum en vet gitaarwerk. Dat de slowblues The Schedules goed ligt kon je al horen bij Black Butterfly maar in I can save myself from me doen ze daar nog een schepje boven op. De EP sluit af met Going Home wat opent met roffelende drum en stampende bas, de scheurende gitaar maakt het af. Going home is misschien niet het beste nummer op deze EP maar de basis is gezet waar op men dit nummer verder kan uitwerken.

Conclusie: The Schedules maakt met de EP rescheduled een goed begin. Een EP met fijne slowblues ballads en met The Altar of rock heeft het een daverende opener die naar meer smaakt.

Altar of Rock

 

https://www.facebook.com/TheSchedulesOfficial/


Ook op Blues Magazine ...