Foto Recensie: The Rolling Stones - Ladies & Gentlemen

The Rolling Stones – Ladies & Gentlemen
Format: CD / Label: Eagle Rock
Releasedatum: 16 juni 2017

Tekst: Peter Marinus

De Rolling Stones fans worden flink verwend met twee live cd’s uit twee verschillende periodes. Beide live concerten waren eerst alleen op dvd te verkrijgen maar zijn nu dankzij het Eagle Rock Records label ook op cd te beluisteren.
Het eerste concert op dit album komt uit 1972 vlak nadat het album ‘Exile On Main Street’ uitgebracht was.
De opnames, die je hoort, komen van de Amerikaanse toer en de Stones waren in die periode in bloedvorm! En het feit dat gitarist Mick Taylor toen nog in de band zat speelt daarbij een grote rol. Zijn meer melodieuze blues geluid vult het rauwe riffwerk van Keith Richards prima aan.Ondanks het feit dat de geluidskwaliteit af en toe iets te wensen over laat valt er nog voldoende te genieten.

Bitch, naar mijn bescheiden mening één van de betere Stones song, blijft in deze rauw rockende versie nog steeds overeind. In Gimme Shelter blijkt de waarde van het gitaar duo Taylor/Richards, dat elkaar prima aanvult. Deze versie, zonder het soulvolle achtergrond koor, klinkt prima. Mick Jagger redt het hier prima in zijn eentje. In Dead Flowers komt de countryrock liefde van de Stones aan bod. Opvallend is het feit dat de tweede stem van Keith Richards behoorlijk vitaal klinkt. Ook solo klinkt zijn zang krachtig, maar tegelijkertijd ook breekbaar, in zijn eigen solo spot Happy. Tumbling Dice is hier ontdaan van alle overbodige franje zodat er een krachtige rauwe rocker over blijft.
In Love In Vain is pianist Nicky Hopkins te horen en de country sound is ook nog te horen in de akoestische versie van Sweet Virginia. Midnight Rambler heeft dezelfde rauwe dynamiek als de uitvoering  op de ‘Get Yer Ya-Ya’s Out’ LP. Mick Jagger gaat hier vocaal echt tot het gaatje.

De Rolling Stones zijn op dit live album absoluut in bloedvorm en dit album kan dus blindelings aangeschaft worden door de Stones fans.

Tracklist:
01. Introduction
02. Brown Sugar
03. Bitch
04. Gimme Shelter
05. Dead Flowers
06. Happy
07. Tumbling Dice
08. Love In Vain
09. Sweet Virginia
10. You Can’t Always Get What You Want
11. All Down The Line
12. Midnight Rambler
13. Bye Bye Johnny
14. Rip This Joint
15. Jumpin’ Jack Flash
16. Street Fighting Man

Website: The Rolling Stones


Ook op Blues Magazine ...