The Reverend Shawn Amos – Kitchen Table Blues Vol. 2
Format: CD / Label: Put Together Music Records
Releasedatum: 15 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

Het is blijkbaar erg goed toeven in de keuken van The Reverend Shawn Amos want deel 2 van zijn Kitchen Table Blues serie is verschenen. De Kitchen Table Blues serie is een You Tube serie waarin de Reverend allerlei muzikale gasten te eten vraagt waarna ze nog een lekker moppie muziek spelen ook.
Deze combinatie van lekker eten en goede muziek levert ook nu weer een prima ontspannen cd op.

Een ontspannen versie van de bluesklassieker Sweet Home Chicago opent deel 2. Een shuffle met de krachtige klaaglijke zang van de Reverend op de voorgrond met een bescheiden achtergrond rol voor zangeres Jean McClain, voormalige zangeres bij Hugh Laurie.
Daarna treedt de Mudbug Brass Band aan voor een swingende versie van Li’l Liza Jane. Een nummer dat oorspronkelijk in 1910 geschreven werd door ene Countess Ada de Lachau. Het moet een swingend feestje in de keuken van de Reverend geweest zijn want de New Orleans klanken tetteren en pompen door zijn keuken waarbij de Reverend ook nog even lekker hard op zijn mondharmonica scheurt.
Jimmy Reed’s Bright Lights, Big City krijgt een ontspannen versie met een vokaal duet tussen de Reverend en Mindi Abair. Ook gaat de Reverend’s mondharmonica een fel duel aan met Mindi’s saxofoon.
Verrassend is de cover van een nummer van de Amerikaanse softrockers Pablo Cruise. Hun Whatcha Gonna Do klinkt bij de Reverend lekker bluesy door de soulvolle zang van zowel de Reverend als Lester Lands plus de brullende mondharmonica.
Vertederend is het optreden van Piper Amos, de oudste dochter van de Reverend. Zij laat in de Ruth Brown hit Mama, He Treats Your Daughter Mean horen dat ook zij gezegend is met een heerlijk krachtige bluesstem, daarbij ondersteund door de pompende en scheurende harmonica van pa.

Deel 2 van de Kitchen Table Blues serie is al net zo lekker als deel 1. Op naar deel 3?


Tracklist:
01. Sweet Home Chicago
02. Li’l Liza Jane
03. Bright Lights, Big City
04. Whatcha Gonna Do
05. Mama, He Treats Your Daughter Mean

Website: The Reverend Shawn Amos