The Reverend Shawn Amos – Kitchen Table Blues Vol. 1
Format: CD / Label: Put Together Music Records
Releasedatum: 1 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

The Reverend Shawn Amos heeft al een tijdje een serie op het Youtube kanaal waarin hij diverse muzikanten in zijn keuken ontvangt om lekker muziek te maken én lekker te eten. Het is niet voor niets dat deze serie de “Kitchen Table Blues” heet.

De muzikale resultaten van deze serie bevielen de Reverend dusdanig goed, dat hij besloot om een vijftal nummers uit die serie op een mini-album uit te brengen. Vijf nummers met muzikale gasten als Mindi Abair, soul/funkzanger Charles Wright, de blueszangers Lester Lands en Jean McClain en The Mudbug Brass uit New Orleans.

Uiteraard klinken de nummers erg intiem. Zo opent het album met Ooh La La van de Britse 70’s rockers The Faces. Een cover, die je misschien niet direct zou verwachten. Het feestelijke rockgeluid van het origineel is door de Reverend omgezet naar een folky versie waarin de banjo en de accordeon een grote rol spelen. En op zich is dat ook niet zo vreemd want veel nummers van The Faces vertoonden destijds al een flinke Britse folkinvloed. De rauwe soulvolle zang van de Reverend en diens bluesy scheurende harmonica zorgen voor een extra dimensie.
Hold On is een cover van het Alabama Shakes nummer en klinkt in de keuken van de Reverend heerlijk broeierig en intiem. De Reverend klinkt hier wederom super rauw en de blazers super intiem.
Wie had er nou ooit gedacht dat een Devo nummer omgeturnd zou kunnen worden tot een pompend, haast New Orleans-achtig nummer? De Reverend flikt het gewoon in Whip It en door de knorrende saxofoon moet je zelfs aan het geluid van Morphine denken. De harmonica van de Reverend zorgt voor de benodigde bluesingrediënten. De garagerock klassieker Have Love Will Travel van The Sonics is door de Reverend teruggebracht tot een intiem bluesy nummer met rauw huilende harmonica.
Tot slot volgt nog een loom deinende, jazzy, versie van het Tom Waits nummer Jesus Gonna Be Here, ook bekend in de uitvoering van The Holmes Brothers. Het lui swingende contrabas werk speelt de hoofdrol in deze versie.

Een prima initiatief van Reverend Shawn Amos om eens wat nummers van zijn Youtube serie uit te brengen. Hopelijk gaat hij dat vaker doen. Tot die tijd wens ik jullie allemaal een smakelijk muzikaal eten!!!


Tracklist:
01. Ooh La La
02. Hold On
03. Whip It
04. Have Love Will Travel
05. Jesus Gonna Be Here

Website: The Reverend Shawn Amos