The Reverend Shawn Amos – Ain’t Gonna Name Names
Format: CD (single) – Digital / Label: Put Together
Releasedatum: 12 mei 2017

Tekst: Peter Marinus

Het blijft toch even wennen. De cd single! En hoe lang bestaat die nu al? En nog ben ik er niet aan gewend! Het zal de leeftijd wel zijn….Hoe fijn was een vinyl singletje niet? Met een A-kant en een B-kant…. Genoeg gemijmerd want ik ga mij wagen aan een cd single van The Reverend Shawn Amos!
Deze “dominee” stal de nodige harten tijdens de laatste editie van de Rhythm & Blues Night in Groningen met een knallend optreden waarin hij een heerlijke mix van blues en soul bracht.
Als je het over een roerig leven hebt, dan gaat dit zeker op voor Shawn Amos. Zijn jeugd bracht hij door tussen de hoeren, dealers en junks in Los Angeles. Daar komt dan nog bij dat hij werd opgevoed door een geesteszieke moeder. Zij was een schizofrene nachtclub zangeres, die optrad als “Shirl-ee May”. Shawn bracht in 2005 een “eerbetoon album” aan zijn moeder uit onder de titel ‘Thank You Shirl-ee May’.
Na een ontmoeting met soul legende Solomon Burke besloot Shawn het bluespad op te gaan.

Nu is er dus de single ‘Ain’t Gonna Name Names’ en dat is gelijk ook de enige track die op de cd staat. En dit nummer heeft wel degelijk hitpotentie. Een zomerse shuffle met een onweerstaanbare swing. Denk richting the Fun Lovin’ Criminals of G. Love & Special Sauce en je beseft dat je met dit nummer een potentiele hit van dominee Shawn Amos in handen hebt!
Ik ga nu nog even op zoek naar de B kant.

Tracklist:
1.Ain’t Gonna Name Names

Website: The Reverend Shawn Amos