The Picturebooks - The Major Minor Collective

The Picturebooks
The Major Minor Collective

Format: Cd, download, vinyl
Label: Century media
Release: 3 september 2021

Tekst: Jos Verhagen

The Picturebooks is geen gewone blues/rock band. Hun overrompelende stijl van spelen die moet je eens ervaren hebben. Deze twee jongens, Fynn Grabke (Guitar/Vox) en Philipp Mirtschink (Drums/Percussion) houden niet van het halve werk. Wie the Picturebooks eens aan het werk heeft gezien, weet dat het een intense ervaring vol muzikaal geweld is. Die muzikale intensiteit is op the Major Minor Collective ook weer goed gelukt.

The Picturebooks zijn een lifestyle waar bij ze hun tijd verdelen tussen muziek maken, skateboarden en werken aan motoren. Ze houden van touren, als band en op hun motoren en met het touren maakten ze veel vrienden. Ze schreven een 12-tal nummers, waarmee ze deze vrienden bezochten om ze een nummer mee op te nemen. Die vrienden hadden door de Corona ook niet veel omhanden en haakte gelijk aan. Voor de blues-liefhebbers zeggen de meeste namen niet veel maar voor diegene die er een wat bredere muziek smaak op na houden zullen veel namen herkennen.

Hardcore punk rocker Dennis Lyxzén (Refused) opent het bal met „Here’s to magic“, een heftig nummer met die typisch Picturebooks sound met beukende drums en door Dennis voorzien van de nodige screams, een lekkere opener. Neil Fallon (Clutch) voorziet „Corrina, Corrina“ van zijn typisch vocalen, hoe een zanger met zijn stem een nummer zo naar zijn hand kan zetten, dit zou niet mistaan op een Clutch Album. Niet alle nummers komen goed uit de verf maar Chris Robertson (Black Stone Cherry) doet wat hij altijd doet met een nummer, het naar hoger plan tillen in het spetterende „Catch me if you can“. Lizzy Hale (Halstorm) en Elin Larson (Blues Pills) laten ook horen vakvrouwen te zijn in het vette „Rebel“ (Lizzy) en het vet ronkende rock duet „Too soft to live and too hard to die“ met Elin en Fynn; dit zijn nummers waar je vrolijk van wordt, wat een lekker nummers.

Van een andere orde is „Riders and Famers“ waar The Picturebooks samen komen met de Franse twee-mans band Inspector Cluzo, (the Rock farmers). De karakters van beide bands komen hier mooi samen, The Germans are the riders and the French are the farmers. De typisch Picturebook sound komt ook mooi tot zijn recht in „Holy Ghost“ met Jon Harvey van Monster truck, die jankende gitaar en dat Hallelujah, het blijft in je hoofd zitten. The Stonerrockers van the Well doen met „Blind riders“ een laatste heavy duit in het zakje, voorzien een mooie dubbelzang tussen Fynn en Lisa Alley, een lekkere afsluiter van deze Cd.

Althans zo lijkt het, song 11 Again again is eigelijk geen nummer en Song 12 is een instrumentaal nummer waarbij The Picturebooks oproepen om een songtekst te schrijven en deze met de muziek op te nemen en te delen. Zij zorgen ervoor dat nummers op een playlist komen zodat iedereen deel kan zijn van het project The major and minor collective.

 

 

Tracklist:
1. Here’s to Magic (feat. Dennis Lyxzén [Refused])
2. Corrina Corrina (feat. Neil Fallon [Clutch])
3. Catch Me If You Can (feat. Chris Robertson [Black Stone Cherry])
4. Beach Seduction (feat. Leah Wellbaum [Slothrust])
5. Holy Ghost (feat. Jon Harvey [Monster Truck])
6. Too Soft To Live And Too Hard To Die (feat. Elin Larsson [Blues Pills])
7. Rebel (feat. Lzzy Hale [Halestorm])
8. Multidimensional Violence (feat. Erlend Hjelvik [HJELVIK, Ex-Kvelertak])
9. Riders and Farmers (feat. Laurent Lacrouts and Mathieu Jourdain [The Inspector Cluzo])
10. Blind Riders (feat. Lisa Alley and Ian Graham [The Well])
11. Again and Again
12. Song 12

The Picturebooks Online : www.thepicturebooks.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.