Foto Recensie: The Paul Deslauriers Band - Bounce

The Paul Deslauriers Band – Bounce
Format: CD – Digital / Label: VizzTtone Label Group
Releasedatum: 6 september 2019

Tekst: Jos Verhagen

Paul Deslauriers is een Canadese gitarist die zijn sporen wel heeft achtergelaten in de blues scene. Tweemaal winnaar van de Maple Blues Awards en verliezend finalist, aan de Delgado Brothers bij de 2016 Blues Challenge in Memphis. Met zijn vaste partner, drummer Sam Harrison en bassist Alec Mc Alcheran speelt Paul een bluesrock cd vol met zowat alles wat de bluesrock vertegenwoordigd. Een slow blues, een shuffle, een boogie, wat funky dingetjes, alles in elf eigen nummers, een duet met JP Soars en een cover van Anthony Bennett Jumpin’ At shadows.

Het mooie aan dit soort cd’s is dat deze jongens kunnen spelen en ze beheersen de blues in al zijn facetten. Hun optreden bij het Schöppingen Blues Festival eerder dit jaar werd dan ook goed ontvangen.

Opener Its All On You is een diep donkere blues track met vette slide, Paul Deslauriers` fijne blues stem, zet de toon. Let Me Go Down In Flames is een lekkere Delta blues met het betere gitaar scheurwerk, let ook op het overrompelende drumwerk. Tempo erin en gas erop met Take Me To The Brink, ik zeg de man heeft alles in huis, wat een solo.
Bij Driving Me Insane draaien Paul en Alec de funk hendel flink open luister eens naar de vette bas groove. Om het tempo erin te houden met twee straffe boogies, Working My Way Back Home en Feeling All Kinds Of Goods. Vleugje Status Quo, schepje rock ’n roll en messcherpe solo’s, lekkere nummertjes.
Maar het sterkste wapen van The Paul Deslauriers Band zit hem in de ballads. Zodra er tijd is om te soleren komt de improvisatie om de hoek kijken en trakteert hij ons op het betere gitaar solo werk. Zoals in Anthony Bennets Jumpin’ At Shadows, en hoewel geen ballad, Picked A Bad Day, met solo’s om je vingers af te likken in dit lekkere gruizige duet met JP Soars.
De cd eindigent met de ruim tien minuten durende slow blues Waiting On You, opbouwen, gas terug nemen weer opbouwen en je volledig geven in een dijk van een solo, gewoon improviseren en spelen wat in je op komt.

The Paul Deslauriers Band speelt blues in al zijn facetten en op een manier die weet te overtuigen.

Paul DesLauriers Band - Bounce Album teaser


Tracklist:
01. Here We Go
02. It’s All On You
03. Let Me Go Down In Flames
04. Take Me To The Brink
05. Happy Wasting Time With You
06. Driving Me Insane
07. Jumpin’ At Shadows
08. Working My Way Back Home
09. Picked A Bad Day
10. When The Darkness Comes
11. Feeling All Kinds Of Good
12. Loosy Goosy Jam #769
13. Waiting On You

Website: The Paul Deslauriers Band


Ook op Blues Magazine ...