Foto Recensie: The Patrik Jansson Band - So Far To Go

The Patrik Jansson Band – So Far To Go
Format: CD – Digital / Label: Sneaky Foot Records
Releasedatum: 6 augustus 2017

Tekst: Peter Marinus

De Zweedse zanger en gitarist Patrik Jansson is een veelzijdig mannetje. Naast zijn eigen band drumt hij ook nog in de Northern Rock Band Hellsingland Underground en is hij lid van de glamrock band Laneys Legion.

Nu is er dan de nieuwe cd van de Patrik Jansson Band. En na al die sombere, regenachtige dagen breekt er hier weer een stralend bluesrock zonnetje door.
Dit is weer een prima album waaraan alles klopt. Patrik’s gitaar klinkt hard en bijtend en hij wordt ondersteund door een geoliede ritmesectie, Martin Forsstedt (drums) en Thomas Andersson (bas). En dan is er nog die gigantisch swingende organist Gustaf Andersson!

Ze zijn direct in volle glorie te horen in de opener Can’t Get You (Out Of My Head) waarin Patrik een vocaal duet aangaat met Therese Thomsson. Een lekker soulblues nummer in de stijl van Delbert McClinton. Life Without You begint met bijtende funky gitaarlicks en gaat over in groovende funky bluesrock met fel vlammende licks van Patrik. Keep Taking Your Chances is een melancholieke ballad, die heerlijk zwevend voorbij komt.
De harde gitaarlicks van Jansson en het soul orgel van Andersson komen beiden volop aan bod in de funky soulblues So Far To Go. Those Days Are Gone is een slowblues met een flinke soul injectie. Dit nummer ligt in het verlengde van het blueswerk van Gary Moore met duidelijke B.B. King referenties.
Vervolgens gaan we verder met That 70’s Thing. En wat mag dat 70’s ding dan wel niet zijn? Nou, een lekker swingende soul-jazz instrumental met Jimmy Smith-achtige orgelwerk, funky grooves, blazers en uiteraard de priemende gitaar van Patrik. De funky bluesrocker Hard To Please bouwt langzaam op tot een prima groovend nummer met uitzinnig orgelwerk.
In Too Blind To See komt de wereldkampioen harmonica spelen 2013, Mikael “Mike” Fall, voorbij. Hij laat zijn harmonica flink kermen en kreunen in deze jazzy shuffle. Sweet T. is de instrumentale afsluiter van dit album. Een zacht schuifelende ballad met haast Hank B. Marvin-achtig gitaarspel.

Er staat gewoon geen slecht nummer op dit album. Alleen maar hoogstaande bluesrock!

Tracklist:
01. Can’t Get You (Out Of My Head)
02. Life Without You
03. Keep Taking Your Chances
04. So Far To Go
05. Those Days Are Gone
06. That 70’s Thing
07. Hard To Please
08. Too Blind To See
09. Sweet T.

Website: The Patrik Jansson Band


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.