Foto Recensie: The Nimmo Brothers- Brother To Brother

The Nimmo Brothers- Brother To Brother

Format: CD/ Label: Armadillo Music Ltd. /Release: maart 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Niels Zuurendonk

Na het sterke Picking up the Pieces verschijnt onder de toepasselijke titel Brother to Brother het 7e album van The Nimmo Brothers. En om maar gelijk de conclusie te trekken: de gebroeders Nimmo leveren wederom een ijzersterk en stevig album af waarop rock de boventoon voert maar ook de bluesinvloeden nog duidelijk aanwezig zijn. Het sterke gitaarspel van de broers Stevie en Allan Nimo ,die ondersteund door een stevig fundament van drums , bas en hammond orgel de Gibson Les Paul ouderwets laat gieren en janken, dragen hier voor een groot gedeelte aan bij.
Het album kent 12 nummers waarvan er twee een cover zijn: Shape I’m In (Mark Benno/Doyle Bramhall,Bramhall II) en Wishing Well (van de Free).

Nee geen zwakke broeders op dit album, maar een album dat goed in balans is. Na stevige tracks als Still Here Strumming ,Lady Luck & Coming Around Again wordt er gas teruggenomen met pakkende en gevoelige nummers als: For You & Sneaking up On You.
De climax kent het album in Never Gonna Walk on Me & Living Again gewoon van die nummers waardoor je spontaan “luchtgitaar” gaat spelen, formidabel die gitaren! Dat de heren ook vocaal hun mannetje staan bewijzen ze met het soulvolle Waiting for My Heart To Fall. Met King and Country beleeft het album haar minste moment, te zeurderig en een beetje te hoog “aansteker” gehalte. Al met al een veel te genieten op dit album, mijn advies: kopen die schijf!

Tracklist:
1 Still Here Strumming
2. Lady Luck
3. Coming Around Again
4. For You
5. Sneaking up On You
6. Never Gonna Walk On Me
7. Living Again
8. Waiting for My Heart To Fall
9. All I Need is Inside
10. Wishing Well
11. King and Country
12. Shape I’M In

Website artiest: www. myspace.com/thenimmobrothers


Ook op Blues Magazine ...