The Milk Men – Gold Top
Format: CD / Label: Skyfire Records
Releasedatum: 2 maart 2018

Tekst: Peter Marinus

Fans van Rory Gallagher opgelet! Dit tweede album van de Britse band The Milk Men zou zo maar eens een prettige verrassing voor jullie kunnen zijn. Deze band bestaat uit leden van bands als The Mustangs en The Pirates, namelijk Jamie Smy (zang), Adam Norsworthy (gitaar), Lloyd Green (bas) en Mike Roberts (drums).
Aardig om te vermelden is het feit dat Lloyd Green de zoon is van de legendarische Pirates gitarist Mick Green.

De band gooit er gelijk stevig de beuk in met de harde bluesrock boogie Shoot The Lights. Een boogie waarvan Rory Gallagher goedkeurend zou gaan glimlachen. De stem van Jamie Smy klinkt in dit nummer trouwens heel erg op die van Rory.
Rag ‘n’ Bone Lady begint met bonkende drums en bas en gaat daarna verder als loom groovende bluesrock waarin het geluid van ZZ Top verwerkt lijkt. De rauwe zang van Smy en het vlammende gitaarwerk van Norsworthy vallen hier op.
In de midtempo rocker This Is The Last Time zijn allerlei invloeden terug te vinden zoals The Faces/Black Crowes en zelfs The Cult (het intro!). Ik waag dit nummer zelfs enige hitpotentie toe te dichten. The Operator is een funky bluesrock nummer. Ontspannen swingend a la “Call Me The Breeze” van J.J. Cale.
In de ballad Give Me A Reason valt de zang van Smy op. Hij klinkt hier als Rod Stewart in zijn Faces periode. Ook de warme jazzy gitaarklanken van Norsworthy springen eruit. Het Rory Gallagher geluid is weer terug in de loom groovende bluesrocker Tambourine met een broeierige slide in de hoofdrol.
De Hound Dog Taylor klassieker Gimme Back My Wig krijgt een vurig rockende uitvoering. Rockend in de beste Inmates/Dr. Feelgood traditie. De funky boogie Gimme Some Blues heeft een swampy geluid met af en toe opduikende folky elementen.
Het album wordt op indrukwekkende wijze afgesloten met de ballad Hard Woman To Love. Een nummer in de beste Faces/Rod Stewart traditie.

Dit album van The Milk Men is een album vol ongecompliceerde bluesrock met hier en daar een funky geluid. Een aanwinst voor het bluesrock front!


Tracklist:
01. Shoot The Lights
02. Rag ‘n’ Bone Lady
03. This Is The Last Time
04. The Operator
05. Give Me A Reason
06. Tambourine
07. Taking Control
08. Give Me Back My Wig
09. Trouble
10. Gimme Some Blues
11. Hard Woman To Love

Website: The Milk Men