The Marshals – Les Bruyères Session
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Freemount Records
Releasedatum: 1 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Eerlijk gezegd had ik er geen idee van of er moerassen in Frankrijk zijn maar na enig speuren ben ik erachter gekomen dat er wel degelijk moerassen zijn, bijvoorbeeld in het Marais Poitevin gebied.

Is het dan ook logisch dat er Franse swamprock gespeeld wordt? Dat weet ik eigenlijk niet maar wat ik wel weet is dat het Franse trio The Marshals, uit Moulins, een geluid heeft dat je best wel als swamprock mag omschrijven. Swamprock met een flinke scheut blues en een grote Creedence Clearwater Revival invloed.

Het basloze trio bestaat uit Laurent Siguret (harmonica), Thomas Duchézeau (drums) en Juien Robalo (zang, gitaar) en is toe aan hun tweede album.

Een album dat gelijk al opent met Same Old Life en zijn broeierige en brandende gitaarklanken en een brullende harmonica. Swamprock dus, lui en lekker zweterig. Gold And Glitter klinkt als meer bluesy variant van de swamprock. Een hoekig stotend nummer waarin het lijkt alsof Muddy Waters op de swamptoer is gegaan. Compleet met een snijdend harde harmonica.
Het branderig voort groovende Silhouette klinkt daarna als een swampy “Hoochie Coochie Man”. De ballad Let It Shine heeft het zweterige, zeg maar gerust geile, geluid van Tony Joe White met simplistische, maar wel zeer doeltreffende drums.
De loom swingende shuffle On The First Day vermengt een groot Muddy Waters gehalte met een broeierig swamprock geluid. Dark Room heeft hetzelfde donkere geluid als “As The Crow Flies”, dat gestoken is in een dreigend funky jasje.
Down My Place begint met drumbeats, die je een Stooges-achtig lijken te beloven. Er ontwikkelt zich echter een zeer rauw Hendrix-achtig nummer met brandend en schurend gitaarwerk a la “Gypsy Eyes”. Het gitaargeluid in de atmosferische ballad Northern Blow is ook veel aan Hendrix verschuldigd.
Run Through The Jungle, van Creedence Clearwater Revival, is de afsluiter van het album. Dit is compleet omgebouwd tot een soulvol stuwend Hendrix-achtig nummer.

The Marshals is een prima rauwe band, die volgens mij uitstekend tot zijn recht komt in een kleine, zweterige club. De Franse swamprock heeft zich met dit album zeer zeker op de kaart geplaatst.


Tracklist:
01. Same Old Life
02. Gold And Glitter
03. Silhouette
04. Let It Shine
05. On The First Day
06. Dark Room
07. Down My Place
08. Northern Blow
09. Run Through The Jungle

Website: The Marshals


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.