Foto Recensie: The Juke Joints – Crossroads - "Un&plugged"

The Juke Joints – Crossroads – “Un&plugged”
Format: CD /
Label: Continental Records
Releasedatum: 6 april 2017

Dick de Jonge

Al meer dan dertig (!) jaar timmeren de heren van de Zeeuwse Bluesrock groep The Juke Joints gestaag aan de weg en hebben inmiddels een behoorlijk aantal studio albums achter hun naam staan. Echter live komen The Juke Joints pas echt goed tot hun recht. Zij hebben vele nationale en internationale zalen plat gespeeld met hun spetterende live shows.  Iedereen die ooit een live optreden van deze band meegemaakt heeft zal dat kunnen bevestigen. Het enthousiasme, vakmanschap en liefde voor de blues spatten er vanaf.

Vorig jaar zijn The Juke Joints winnaar geworden van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016. Uit de door de Award Commissie voorgedragen genomineerden wisten de Zeeuwen voor de tweede keer in hun loopbaan de meeste stemmen te krijgen van het publiek.

De band bestaat uit:Peter Kempe – lead vocals , drums, mandoline, Michel Staat – lead guitar
Sonnyboy vd Broek – harmonica, cajun accordeon, backing vocals en Derk Korpershoek – bass, backing vocals.

‘Crossroads – “Un&plugged” is de titel van de laatste cd van The Juke Joints. Het album betreft een registratie van een akoestisch optreden in vestzaktheater Het Zwijnshoofd voor BRTO-radio in Bergen op Zoom. Aanvankelijk was het niet de bedoeling om dit materiaal uit te brengen maar volgens bassist Derk Korpershoek klonken de opnames zo goed dat de blueshelden van Beveland besloten dat het zonde zou zijn om er niets mee te doen en dat is maar goed ook, want gelijk hebben ze. Het is namelijk een heerlijke toevoeging aan hun toch al niet geringe repertoire.

Naast een aantal eigen nummers zoals Mojo Hand en Heart On Fire staan er een aantal fraaie covers op, zoals Bankers Blues, geschreven door Big Bill Broonzy  en een aanstekelijke versie van Going To My Hometown, een live favoriet van The Juke Joints , uiteraard van de legendarische Rory Gallagher.

Het optreden dat de Rolling Stones in maart 2016 op Cuba gaven voor meer dan een miljoen mensen diende als inspiratie voor  de vertolking van You Can’t Always Get What You Want, de wereldhit uit begin jaren zeventig geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Op dit nummer en op Mojo Hand speelt Lloyd Spiegel mee, de Australische bluesgigant.

‘Crossroads – “Un&plugged” is een erg lekker luisteralbum waarop de Zeeuwen hun veelzijdigheid aantonen en bewijzen dat de sleet er nog lang niet op zit.

Juke Joints Heart on Fire The SIngle

Tracklist:
01. Heart On fire
02. Bankers Blues
03. Out On The Western Plain
04. Going To My Home Town
05. Rock Me Baby
06. Guard Your Heart
07. Strollin’ On Lincoln Avenue
08. Walking Blues
09. Deal With The Devil
10. Youghal Song
11. You Can’t Always Get What You Want
12. Mojo Hand

Website: The Juke Joints
https://www.facebook.com/TheJukeJoints/?fref=ts


Ook op Blues Magazine ...