The James Hunter Six – Whatever It Takes
Format: CD – LP – Digital / Label: Daptone Records
Releasedatum: 2 februari 2018

Tekst: Fons Delemarre

Geheel onverwacht is 7 februari, om precies te zijn om 18.51 uur, de zomer uitgebroken in Leiden. Zomerse klanken drijven over de stad en mensen lopen te shinen en te smilen. Op voornoemd moment kwam namelijk de download van het  ‘Whatever It Takes’, het nieuwe album van The James Hunter Six binnen via de mail.
Vanaf de eerste toon van het eerste nummer (I Don’t Wanna Be Wihout You) wordt duidelijk dat Hunter absoluut geen vernieuwer wil zijn. Des te meer wil hij de hartverwarmende, soepel rond de heupen wiegende old-school feelgood ska-soul blijven maken, zoals hij dat al vanaf zijn derde album, People Gonna Talk’ (2006) doet. IJzersterk doet Hunter dat en –terecht- met succes. Het werkt nog steeds en gelukkig hebben we nu dus weer wat nieuwe nummers om toe te voegen aan onze James Hunter playlist.
Vanzelfsprekend voert zomerse loomheid de boventoon in de eerste paar nummers. Maar let op, verderop komen er zelfs uptempo nummers tevoorschijn… I Got My Eyes klinkt als oude Motown, ware het niet dat het kenmerkende baritongeluid van Hunter’s band ervoor zorgt dat de sound van Hunter overeind blijft.
Blisters is wel even schrikken: instrumentale elektrische blues en een felle elektrische gitaar! Prima muziek voor de echte bluesliefhebber, met een goed in het gehoor liggende, ongedwongen saxsolo. Ik denk dat het een studio leftover was die Hunter niet wilde weggooien. Gelijk heeft ie.
‘Oude rock ’n  roll/doo wop vind ik ook leuk’, laat Hunter horen op Don’let Pride Take YouFor A Ride. Het soepele, onderkoelde How Long maakt het feestelijk album ’Whatever It Takes’ helemaal af.

Heb je ook behoefte aan vitamine Zomer? Op naar de platenboer voor de nieuwe James Hunter!


Tracks:
01. I Don’t Wanna Be Without You
02. Whatever It Takes
03. I Got Eyes
04. Mm-Hmm
05. Blisters
06. I Should’ve Spoke Up
07. Show Her
08. Don’t Let Pride Take You For A Ride
09. How Long
10. It Was Gonna Be You

Website: The James Hunter Six


Ook op Blues Magazine ...