Foto Recensie: The Jackets - Queen Of The Pill

The Jackets – Queen Of The Pill
Format: CD / Label: Voodoo Rhythm Records
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Alice Cooper noemt ze “the real deal” dus dan moet er toch wel iets aan de hand zijn. En dat is er dan ook wel degelijk! We hebben hier namelijk te maken met het Zwitserse trio The Jackets uit Bern. Een trio, dat zich bezighoudt met uiterste smerig klinkende garagerock maar altijd met een aanstekelijke melodie.
Frontvrouw is Jackie Brutsche (zang en gitaar), die wordt bijgestaan door Chris Rosales (drums) en Samuel Schmidiger (bas).

Hun vierde album werd geproduceerd door King Khan en gemixt en gemastered door Jim Diamond, bekend van zijn werk met The White Stripes.

Zoals gezegd is het rauwe fuzzgehalte erg hoog op dit album. Dat blijkt meteen al bij de opener Dreamer. Een schurende en pompende garagerocker waarin Jackie zich ontpopt als de galmende Grace Slick van de garagerock en daarnaast ook nog vibrerende fuzzriffs uit haar gitaar knalt.
What About You is wild en rauw als in de hoogtijdagen van The Seeds. Het trio pompt er energiek op los en mengt met groot gemak hun garagerock met een aanstekelijk bubblegum popgeluid. Jackie laat in dit nummer haar gitaar eens even flink gieren en brullen. Steam Queen is een hoekig hakkend nummer met een pompend refrein en een smerig fuzzgeluid.
The Jackets beuken onverstoorbaar door met een mix van garagepunk en aanstekelijke 60’s pop flarden in Move On. Stel je eens een mengsel voor van The Seeds en The Archies en je krijgt een goed idee hoe dit nummer klinkt.
Don’t Leave Me Alone is daarna hevig door “Pushin’ Too Hard” van The Seeds geïnspireerd. Hier laat Jackie zich weer galmend als het punkie zusje van Grace Slick horen. Daarbij blijkt zij ook nog eens een prima bluesy gitariste te zijn.
Floating Alice is het rustpunt van het album. Hier nu eens niet een fuzzstorm maar een loom swingend Velvet Underground-achtig nummer met een dreigend geluid, dat afkomstig zou kunnen zijn van de soundtrack van een smerige Spaghetti western. Dan gaat de sputterende fuzzknop weer helemaal open in Losers Lullaby, dat trouwens verdacht veel op “Neat Neat Neat” van The Damned klinkt. Het geluid in dit nummer klinkt alsof het nummer is opgenomen midden in een nest van woedende bijen. Nog zo’n onweerstaanbare fuzzpomper! Dit keer in de vorm van Deeper Way. Een nummer met een aanstekelijk Runaways geluid.
The Jackets sluiten hun album op een Seeds-achtige wijze af met het ranzig fuzzende Be Myself.

Voor de liefhebbers van opwindende, ranzige rock is dit album een absolute aanrader!!!


Tracklist:
01. Dreamer
02. What About You
03. Steam Queen
04. Move On
05. Don’t Leave Me Alone
06. Queen Of The Pill
07. Floating Alice
08. Losers Lullaby
09. Deeper Way
10. Be Myself

Website: The Jackets


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.