Foto Recensie: The Holloway Echoes - Murder In Soho

The Holloway Echoes – Murder In Soho
Format: CD – Digital / Label: The Western Star Recording Company
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Britser dan dit album ga je dit jaar waarschijnlijk niet meer tegenkomen!!! Dit album van The Holloway Echoes staat namelijk bol van de typisch Britse klanken als pubrock, skiffle en rock & roll op de Chas & Dave manier. Het geluid van dit pubrock duo is trouwens sowieso erg aanwezig.

De voornaamste leden uit deze band zijn toetsenist Cliff Hall, die sinds de 90’er jaren ook deel uitmaakt van The Shadows en zanger-gitarist Alan Wilson, die ooit de oprichter van de rockabilly band The Sharks was en nu ook nog eens labeleigenaar is. Verder bestaat de band uit Pat Winn, Nick McNulty en Ben Turner.

In de opener van het album There’ll Never Be A World Without Chas Hodges wordt een eerbetoon gebracht aan de in 2018 verleden Chas Hodges, de helft dus van Chas & Dave. Vol eerbied gebracht in dezelfde “lal-maar-mee” stijl met een soepel swingende barroom piano.
In Last Of The Great Bingo Callers komt een typisch Brits onderwerp voorbij, namelijk de persoon die tijdens de bingo de cijfers omroept. Een heerlijk verhalend nummer waarin je muzikale voorbeelden als Dave Edmunds, Nick Lowe, Mickey Jupp, Geraint Watkins, Shakin’ Stevens en, natuurlijk, Chas & Dave voorbij hoort komen. Custard Powder Blues is een nummer over pudding poeder (!). Hoewel, als je een tekst als “he’s got powder up his nose” hoort ga je/ik ook aan wat anders denken!
The Old Blue Flame is een rock & roller in de beste Shakin’ Stevens stijl met een stuwend orgel en een authentiek 80’s rock & roll geluid. House, een lui swingend rhythm & bluesnummer heeft in de verte iets weg van John Sebastian’s “Welcome Back” terwijl Madness ook niet ver weg lijkt. Hatton Garden Heist handelt over de spectaculaire inbraak in de ondergrondse kluizen in het Londense Hatton Garden gebied met een buit van zo’n slordige 200 Miljoen pond. Vormgegeven in een Dick Dale/Link Wray, of, om het Brits te houden, Hank B. Marvin-achtige instrumental met zeer diepe twang.
Na het Mickey Jupp-achtige Another Sun komt het luchtige, zeg maar gerust lullige, Three Coins In The Sewer voorbij. Een nummer dat, qua lulligheid, aan Johnny Lion’s “Sophietje” doet denken. Dit nummer zal het ongetwijfeld in een pub zeer goed doen! Murder In Soho zit vol met “Dead End Street” (Kinks) achtige riffs terwijl het geluid van Fats Domino (“Red Sails In The Sunset”) opduyikt in Rock ‘n’ Roll Songs (Come Easy). De instrumental The Spook Walks heeft bijtend gitaarwerk en een “Derrick” achtig geluid door het toetsenwerk. From The Griddle To My Middle, oftewel “van de bakplaat naar mijn buikje”, behandelt het zeer herkenbare probleem van de “ineens” opduikende bierbuik. En uiteraard past daar een Chas & Dave geluid bij!
De aflsuiter van dit album is Britser dan Brits. Je krijgt hier alvast een Kerstnummer, The Colours Of My Childhood Christmas, compleet met een Britse brassband te horen, die ook nog eens aan “Celluloid Heroes” van The Kinks doet denken.

Iedere fan van Britse 60’s muziek en vooral fans van Chas & Dave raad ik aan om dit album van The Holloway Echoes direct in huis te halen!


Tracklist:
01. There’ll Never Be A World Without Chas Hodges
02. Last Of The Great Bingo Callers
03. Custard Powder Blues
04. The Old Blue Flame
05. House
06. Hatton Garden Heist
07. Another Sun
08. Three Coins In The Sewer
09. Murder In Soho
10. Rock ‘n’ Roll Songs (Come Easy)
11. The Spook Walks
12. From The Griddle To My Middle
13. The Colours Of My Childhood Christmas

Website: www.facebook.com/The-Holloway-Echoes

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.