Recensie: The Harlis Sweetwater Band – Lights Goin’ Down

The Harlis Sweetwater Band – Lights Goin’ Down

The Harlis Sweetwater Band – Lights Goin’ Down
Record Label: Mojofonic Records
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Door: Eric Campfens

Alles heeft zijn voor- en zijn nadelen. Dat is een feit en ook op dit album wordt dit maar weer bevestigd. Lights Goin’ Down is het nieuwe album van de uit Anaheim, Californië afkomstige zanger/gitarist Harlis Sweetwater. Maar het feit dat hij uit Californië komt houdt niet automatisch in dat wij hier zoetgevooisde Westcoast-muziek te horen krijgen. Integendeel, wat dat betreft had hij zo uit de klei van de Mississippi Delta getrokken kunnen zijn.

Dat wordt meteen duidelijk bij het eerste nummer, een cover van de Willie Dixon-klassieker Back Door Man. Een prima bluessong, die uitstekend past bij de grommende stem en het gitaarwerk van Sweetwater. Ook Like A Woman Should is een echte blues, maar nu wat sneller en harder.

Maar het is niet alleen stampwerk dat we hier horen. Luister maar eens naar het gevoelige en soulvolle I Can’t Justify. De afsluiter is weer kniediep in de Deltaklei met Mistreater Blues dat naar mijn mening wel iets weg heeft van Mississippi Fred McDowell.

Kort samengevat is het een geweldig album geworden. Om de muziek te beschrijven kom ik tot een mix van rock en Deltablues met een flinke dosis soul. Om op mijn eerste zin terug te komen. Ook dit album heeft een nadeel: het is te kort. Slechts zeven songs en 34 minuten speeltijd. Daar had toch minstens 20 minuten bij gemoeten.

Website: www.harlissweetwater.com

1. Backdoor Man
2. I Can’t Justify
3. I Just Wanna Be Your Lover
4. Like a Woman Should
5. Mistreater Blues
6. Madly in Love
7. Lights Goin’ Down

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by
2016-10-14T01:03:19+00:00 9 februari 2013|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe