The Glorious Sons – Young Beauties And Fools
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Black Box Music
Releasedatum: 13 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

Even voor alle duidelijkheid; met blues of bluesrock heeft dit album van de Canadese band The Glorious Sons absoluut niets te maken! Maar wel met classic rock en met het geluid van Engelse bands als The Kaiser Chiefs en vooral The Darkness. Dit is het tweede album van The Glorious Sons, die in thuisland Canada behoorlijk populair is.
De band bestaat uit zanger Brett Emmons, zijn broer Jay Emmons op gitaar, Chris Koster op gitaar, Adam Paquette op drums en Chris Huot op de bas. Het eerste wat op valt is de prima rauwe stem van Brett, die uitstekend geschikt is voor dit soort muziek.

Classic rock dus met een flink melodieus randje. Dat is gelijk al te horen in de stevige rocker My Poor Heart met massieve gitaar riffs en blazers, die het nummer van een soul geluid voorzien. De invloed van een band als The Darkness is goed te horen in Josie. Een bonkend, funky nummer waarin ook zowaar wat Coldplay invloeden te horen zijn. Everything Is Alright begint op een akoestische folky manier waarna de drums er dreunend bij komen. Het resultaat is een melodieuze, vrij bombastische rock ballad. Het mid-tempo Hide My Love heeft door zijn melodieuze karakter een hoog Journey gehalte.
Het geluid verschuift richting Engelse bands a la The Kaiser Chiefs in het stevig rockende My Blood. Ook So Much Love heeft een hoog Kaiser Chiefs gehalte, vermengd met de bombast van The Darkness.
Een gevoelige kant van de band is te horen in de afsluiter van het album, de lome ballad Thank You For Saying Goodbye.

Ik ben ervan overtuigd dat dit album de harten van de melodieuze rock/classic rock fans harder zal doen laten slaan. Deze Canadese band heeft een kwalitatief hoogstaand rock album afgeleverd, dat echter niet voor de blues(rock) fans weggelegd zal zijn.


Tracklist:
01. My Poor Heart
02. Josie
03. Everything Is Alright
04. Come Down
05. Hide My Love
06. Godless, Graceless And Young
07. My Blood
08. Sawed Off Shotgun
09. So Much Love To Give
10. Thank You For Saying Goodbye

Website: The Glorious Sons