fabulous-thunderbirds

The Fabulous Thunderbirds – On The Verge

Label: Severn Records
Release datum: 19 februari 2013
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Tom Moerenhout

The Fabulous Thunderbirds, al meer dan 3 decennia actief en nu bestaande uit de originele frontman Kim Wilson met de gitaristen Johnny Moeller en Mike Keller, plus bassist Randy Bermudes en Jason Moeller op drums zijn er samen met co-producent /-songwriter Kevin Anker op keyboards zijn er weer in geslaagd een CD van formaat af te leveren, ditmaal voor Severn Records.

Dit maal (jammer genoeg) 10 songs en eigenlijk heel anders dan dat wij van de T-birds gewend zijn; geen stampende of swingende Blues maar Soulfull songs die zo uit Muscle Shoals konden komen.
Wilson noemt het zelf een nieuw begin van de band en door het gebruik van blazers en een Hammond orgel kan het de die-hard fans wel eens behoorlijk op het verkeerde been gaan zetten.
Bij het beluisteren van de nieuwe schijf hoor je bijvoorbeeld onverwachte invloeden zoals O.V. Wright (Too Much Water) and Junior Parker (That’s the Way We Roll).
De nieuwe single “I Want to Believe”, doet denken aan Lenny Kravitz-meets- the Staple Singers , “Lovin Time” heeft een duidelijke Los Lonely Boys-feel , “ Hold Me”; vermengt Classic Rock met Soul en Reggae.
Ondanks de titel “Runnin’ From the Blues” dekt het niet de lading “Got To Bring It With You “ is een Soulful rocker en “Lonely Highway” brengt Blues vanuit de Stax traditie.

Duidelijk, met de oude T-birds stijl heeft het weinig meer van doen, het is alleen het stemgeluid en de mondharmonica van Kim Wilson die een teken van herkenning geeft en wat blijft dat vertrouwd…..

http://fabulousthunderbirds.com/

Tracks
1. I Want To Believe
2. Lovin’ Time
3. Too Much Water
4. Hold Me
5. Runnin’ From The Blues
6. Do You Know Who I Am?
7. Got To Bring It With You
8. That’s The Way We Roll
9. Diamonds Won’t Kiss You Back
10. Lonely Highway


Ook op Blues Magazine ...