the-damned-and-dirty-bye-bye-to-ya-single

The Damned And Dirty – Bye Bye To Ya (Single)
Format: Vinyl / Label: Fuck Yeah! Records
Releasedatum: 20 Oktober 2016

Tekst: Filip Heidinga

The Damned and Dirty behoeft volgens mij hier op Blues Magazine geen introductie meer. Na vier succesvolle albums verschijnt vandaag hun nieuwe single: Bye Bye To Ya. En vanavond zullen ze die voor het eerst presenteren voor een uitverkocht Paradiso, als voorprogramma van Robert Cray. Wat ik zelf erg leuk vind is dat ze er een ouderwetse vinyl single van gemaakt hebben, en deze in een gelimiteerde oplage uitbrengen. Op de b-kant staat het nummer I Ain’t Coming Home, wederom een nieuw nummer. Beide nummers zullen op hun vijfde album komen die volgend jaar uit zal komen.

Het nummer begint met een erg mooie gitaarsolo van Micha Sprenger waarna Kevin De Harde zijn typische stemgeluid laat horen. Verder is het een erg lekker swamp blues nummer over een gebroken relatie met een mooie hoofdrol voor Sprenger’s gitaar. In het midden van het nummer speelt De Harde ook nog mondharmonica waardoor het nummer een mooi vol geluid krijgt. Oftewel: gewoon een erg lekker nummer van een zeer goede band.

Kortom: The Damned And Dirty laat met hun nieuwe single horen dat ook het vijfde album weer van zeer hoge kwaliteit zal zijn.

Damned and Dirty - 'Bye Bye to Ya' | Orde van de Nacht | 3FM

Tracklist:
A. Bye Bye To Ya
B. I Ain’t Coming Home

Website: The Damned And Dirty

 


Ook op Blues Magazine ...