The Courettes – We Are The Courettes
Format: CD – Vinyl LP / Label: Sounds Of Subterrania Records
Releasedatum: 30 maart 2018

 Tekst: Peter Marinus

Wat krijg je als je 60’s garagerock, 60’s girl pop en soul bij elkaar gooit en eens flink schudt? Dan krijg je het geluid van het Braziliaans-Deens duo The Courettes. Dat bestaat uit het echtpaar Flavia Couri (zang en gitaar) en Martin Couri (drums). Dit is hun derde album dat geproduceerd werd door Kim Kix van de band Powersolo.
Hun geluid wordt gekenmerkt door ontzettende rauwe fuzzy gitaarriffs en snoeiharde drums waarin echter ook ruimte is voor soul ballads en 60’s girl pop.

Het album opent met Hoodoo Hop. Hoezo wild? Dit duo stuitert gelijk onstuimig je oren binnen met een potje rauwe garagepop waarin Flavia afwisselend onschuldig kirt en het vervolgens op een krijsen zet. En ondertussen ragt ze er ook nog eens de ene na de andere fuzzriff uit haar gitaar. En Martin mept zich helemaal het schompes. Dat is nog eens een binnenkomer!
Time Is Ticking lijkt als “Baby Come Back” van The Equals te beginnen maar blijkt een fuzz variant op de onschuldige 60’s girl pop te zijn. Door al die fuzz en die furieuze drums klinkt het echter een stuk minder onschuldig. Come Inside is een Sonics-achtige garagerocker en door een tekst als “I’ll blow your mind and make you sigh” kan je wel raden waar de titel op slaat. In Nobody But You klinken Kinks- achtige gitaarriffs. Een zeer energieke rhythm & blues garagerocker met een stomend eind. Ook T-C-H-A-U klinkt zeer wild en rauw en heeft veel van de 60’s garagerocker The Seeds weg. De soulballad Strawberry Boy doet in de verte aan “I’d Rather Go Blind” denken. Flavia bewijst hier over verdomd veel soul te beschikken. De single van dit album is Voodoo Doll waarin de Braziliaanse horror legende Coffin Joe opduikt. Een Standell-achtige garagerocker met een lekker goor geluid. Het duo blijft wild doorswingen in All About You. Een opwindende mix van 60’s girl pop en garagerock. The Way You Walk komt qua smerigheid in de buurt van The Stooges met een ontzettend gore fuzzgitaar.
In The Teens Are Square klinkt het alsof the Shangri-Las per ongeluk in een opname sessie van een garagerock band zijn beland. De combinatie past echter wonderwel en is opwindend en catchy. Het wilde en ontstellend rauwe Boom! Dynamite! Klinkt als een opgevoerde versie van “Talk Talk” van The Music Machine.
Opvallend genoeg eindigt het album met de ingetogen en quasi onschuldige soulballad Fool Fool Fool die af en toe wat weg heeft van “My Girl” van The Temptations.

Als je weg bent van het wilde bluesy geluid van de 60’s garagerock en ook niet vies bent van af en toe wat soul en 60’s girl pop, kan je absoluut niet om dit duo heen!


Tracklist:
01. Hoodoo Hop
02. Time Is Ticking
03. Come Inside
04. Nobody But You
05. T-C-H-A-U
06. Strawberry Boy
07. Voodoo Doll
08. All About You
09. The Way You Walk
10. The Teens Are Square
11. Boom! Dynamite!
12. Fool Fool Fool

Website: The Courettes