Foto Recensie: The Cosmic Trip Advisors - Wrong Again, Albert…

The Cosmic Trip Advisors – Wrong Again, Albert…
Format: CD – Vinyl / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Crowdfunding is een heel mooi iets! Tot die conclusie ben ik gekomen nadat ik hoorde dat het debuutalbum van de Schotse band The Cosmic Trip Advisors grotendeels tot stand is gekomen nadat er via crowdfunding 4000 Pond bij elkaar werd gesprokkeld waarna de opnames voor het album konden beginnen. En als dan ook nog eens blijkt dat we hier met een prima album te maken hebben word ik nog eens extra blij!

De band komt uit West Lothian, Scholtand, en bestaat nog maar een jaar. Frontvrouw is Lesley McGonnal, een zangeres die gezegend is met een stem, die je ergens tussen Beth Hart en Maggie Bell in kunt parkeren. Zij wordt bijgestaan door Mark Thorburn (gitaar), Ian Tait (gitaar), Peter Hampton (orgel), Andrew Harrington (bas) en Pete Forrest (drums). Het album werd geproduceerd door Pedro Ferreira (van the Darkness faam) en werd in één week opgenomen.

De opener van het album, Oh My My My, is al gelijk zeer hoopgevend. Een stevig groovende rocker met vurige zang van Lesley en brandend, snijdend gitaarwerk. In de bluesrocker Sleazy Does It zweeft de geest van Jimi Hendrix rond. Een nummer met lome funky grooves, een pompend soulorgel en hard riffende gitaren. De soulvolle ballad Lonely Since I Met Ya opent in eerste instantie “St. James Infirmary”-achtig waarna het nummer zich ontwikkelt tot een Beth Hart-achtig nummer met priemend gitaarspel.
In Had To Have It begeeft de band zich op de reggae toer. Ondanks een prima gitaarsolo en lome “skanks” wil deze reggae-rock mij niet overtuigen. Het Beth Hart/Maggie Bell gehalte is in de semi-akoestische ballad Such Is Life weer hoog. Een prima bluesy nummer met een intiem gevoel. Ook Feeling Low is een ballad maar dan wel een zeer soulvolle ballad met flink wat Beth Hart trekjes. Daarna stoomt de pompende boogie Ledz Boogie voorbij met vurige zang en hoekig beukende drums.
Ook I Got It Going On pompt behoorlijk maar dan op een iets meer psyschedelische manier, mede door het Doors-achtige orgeltje. Na de ballad Bottle In Me met krachtige zang en zijn trage harde gitaarriffs geeft Firecracker Blues precies wat de titel belooft, namelijk een vurige bluesshuffle met een “Come Together”-achtig funky geluid.
Het album wordt afgesloten door de pompende rocker Tongue Tied.

Dit debuutalbum van The Cosmic Trip Advisors belooft heel veel goeds voor de toekomst. Aanbevolen voor fans van Beth Hart en Maggie Bell/Stone The Crows.


Tracklist:
01. Oh My My My
02. Sleazy Does It
03. Lonely Since I Met Ya
04. Had To Have It
05. Such Is Life
06. Feeling Low
07. Ledz Boogie
08. I Got It Going On
09. Bottle In Me
10. Firecracker Blues
11. Tongue Tied

Website: The Cosmic Trip Advisors


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.