The Cavemen – Low Life
Format: Vinyl EP / Label: Slovenly Records
Releasedatum: 8 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

Als er gesproken wordt van muzikale invloeden als The Stooges, The Cramps, The Sonics, Little Richard, Motorhead, Dead Moon, Hasil Adkins en Link Wray weten, wij muziekliefhebbers, al hoe laat het is!!!
Het is namelijk tijd voor nietsontziende punky garagerock. Afkomstig van de band The Cavemen uit Auckland, Nieuw-Zeeland. Om hun geluid primitief te noemen is waarschijnlijk het understatement van het jaar want hun rock is rauw, ongepolijst,ziedend en intens.

Paul Caveman (zang), Jack Caveman (gitaar, zang), Nick Caveman (bas) en Jake Caveman (drums) hebben inmiddels al drie albums en vijf 7 inch`s/EP’s achter hun naam staan en komen nu met een nieuwe EP op de proppen.

Hun ongepolijste garagerock spuit je onmiddellijk tegemoet in de opener Low Life. Een nummer dat vol zit met hemelse gitaarriffs, die aan Johnny Thunders, de Keith Richards van de garagerock, doen denken. Paul spuugt zijn teksten uit in een nummer waarin de de opwinding je in al zijn vunzigheid tegemoet knalt. Als je dacht dat het niet intenser kon, zit je er compleet naast. Baby I’d Do It For You is namelijk een rocker, die in een soort ADHD garagerock tempo op je afgevuurd wordt. Een razendefuzzrocker waarin ook het ultra smerige geluid van The Saints in hun beginjaren terug te horen is.
Drownin’ is een primitieve garagerocker, die werd opgenomen in de tijd dat de bandleden nog op high school zaten. Ze waren destijds waarschijnlijk zo arm dat ze zich nog geen drumstel konden veroorloven. Dit demo-achtige nummer valt op door het hard twangende gitaargeluid en de ver/misvormde zang.

Ik kan maar één term voor deze energieke garagerock bedenken en dat is Vrouw Holle rock!!!


Tracklist:
01. Low Life
02. Baby I’d Do It For You
03. Drownin’

Website: www.facebook.com/thecavemennz