The Cavalli’s – Gamble & Lose
Format: CD – Digital / Label: Cavalli Records
Releasedatum: 19 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Kennen jullie de Nederlandse band The Rousers nog? Een band uit Noord-Holland die heel kort een behoorlijke indruk wist te maken met hun bruisende mix van powerpop en een punky energie. Na twee albums, begin jaren ’80 was het alweer over met deze band maar hun muziek heeft toch een behoorlijke indruk achter gelaten.
De Haarlemse band The Cavalli’s heeft nu een debuutalbum uit met een geluid, dat heel erg door The Rousers beïnvloed lijkt te zijn. Muziek met aanstekelijk pompende powerpop en een punky enthousiasme, die zij zelf “punk ‘n’ roll” noemt.

Het is niet zo dat de The Cavalli’s bestaat uit een aantal onervaren muzikanten want de leden hebben al een behoorlijke ervaring achter de rug in de Nederlandse ska en reggae scene als leden van bands als Mr. Review en The Upsessions.
De Cavalli’s bestaan uit Boss van Trigt (zang, bas), Chris van der Meer (drums), Vincent van den Bogaard (gitaar) en Gerrit Scholten (gitaar).

Het album wordt lekker spetterend geopend met de ongecompliceerde rocker Fortune Teller. Een punky nummer met een geluid dat aan Eddie & The Hot Rods maar ook aan The Rousers doet denken. Dus een lekker pompend geluid met prima verzorgde koortjes. In Time To Rock & Roll rocken de mannen op dezelfde voet voort. Een aanstekelijke pomper waarin zelfs Beatles-achtige 60’s pop langs komt, samen met messcherpe Chuck Berry-achtige gitaarriffs.
One Million Dollar Witch is een hoekige rocker met klaterende drums en “All Day And All Of The Night”-achtige gitaarriffs en een geluid dat ook nog eens aan Joe Jackson, ten tijde van zijn “Look Sharp” debuut, doet denlken.
In het pompende Love Gun, met zijn sprankelende gitaarwerk, klinkt een Romantics-achtig powerpop geluid terwijl de zangpartijen aan The Rubinoos doen denken. Met Piggy Bank keert de band terug naar een wat rauwer geluid a la Eddie & The Hot Rods of The Count Bishops. Ook Hot Pepper pompt er lekker op los en heeft een Brood/New Adventures-achtige energie.
Geheel onverwachts gaat de band in Wild Dollar Wild op de surftoer. Een instrumentaal nummer met rauw snijdende twanggitaar. Dit wordt dan weer gevolgd door het energieke Romantics-achtige Gamble And Lose. Het hoekig stotende Rat Race Of Loving You vermengt de kracht van het oude Who geluid met melodische powerpop. Het punkgehalte is het hoogst in I Need You To Feel Good waarin overeenkomsten met het oude Buzzcocks geluid opduiken. Na weer zo’n lekkere ongecompliceerde rocker, Never Get, is het de beurt aan de rauwe rhythm & blues van Tequila Sunrise, dat weer een powerpop-achtige energie heeft .
The Cavalli’s sluiten af met het hard en rauw rockende Good Time City waarin wat flarden van Benny Spellman’s “Fortune Teller” langs komen.

Het erfgoed van The Rousers is bij The Cavalli’s zeer zeker in goede handen. Een heerlijk album met een lekkere mix van rauwe punky rock en meer melodieuzere powerpop!


Tracklist:
01. Fortune Teller
02. Time To Rock & Roll
03. One Million Dollar Witch
04. Love Gun
05. Piggy Bank
06. Hot Pepper
07. Wild Dollar Wild
08. Gamble And Lose
09. Rat Race Of Loving You
10. I Need You To Feel Good
11. Never Get
12. Tequila Suicide
13. Good Time City

Website: The Cavalli’s