The Bros. Landreth - Let It Lie

The Bros. Landreth – Let It Lie
Slate Creek Records. 2015.

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Let It Lie is erg fijne en ongecompliceerde bluescountry en folk van de Canadese vierkoppige formatie The Bros. Landreth. Het album zag al in 2013 een release in Canada en heeft dit jaar ook een wereldwijde release gekregen. Ideale muziek om je aan te warmen tijdens de frisse herfstdagen.

The Bros. Landreth bestaat uit de broers Joey Landreth (zang, gitaar) en David Landreth (bas, zang) en Ariel Posen (gitaar) en Ryan Voth (drums en percussie). Voormalig lid Alex Campbell speelde keyboards en piano op de plaat. De band is opgericht in 2013 en afkomstig uit Winnipeg, Canada. De band won een award voor New/Emerging Artist of the Year tijdens de Canadian Folk Music Awards in 2014, was genomineerd voor Contemporary Album of the Year en won een Juno Award voor Roots & Traditional Album of the Year – Group in 2015. In 2013 bracht de groep hun debuut Let It Lie uit in eigen beheer. In 2014 tekende de band bij Slate Creek Records die het album wereldwijd uitbracht in 2015.

The Bros. Landreth • Tappin' On The Glass

‘Mom would take us in the basinet and stick us under the bar tables, and we’d fall asleep,’ aldus David Landreth. ‘Dad (Wally Landreth) was a working musician who backed up people like Amos Garrett, but his love was always songwriting. He’d play three or four sets at those bars, so we’d be at the gigs all night. ‘ ‘We were always around music,’ zegt Joey Landreth, gitarist/zanger van de band en de voornaamste songwriter. ‘We had no choice! We were baptized into it.’ Leuk detail is dat The Bros. Landreth ‘I Am the Fool’ van hun vader coveren op Let It Lie en dat hun vader mede de zang doet op het nummer Runaway Train.

Let It Lie bevat 11 tracks die mooi zijn in eenvoud en erg relaxed om naar te luisteren. Verwacht geen scheurende bluesrock; dit album is ongedwongen bluescountry en folk met hier en daar een elektrische gitaar die losbarst, zoals in opener Our Love, I Am The Fool, Runaway Train en Going To The Country. Voor het merendeel is het akoestische muziek met prachtige samenzang tussen de broers en fijne ontspannen en meeslepende songs. Beste nummers zijn voor mij Let It Lie, Tappin’ On The Glass en Greenhouse die bijna janken van ingehouden emotie. Ideale muziek om je aan te warmen tijdens de frisse herfstdagen.

1. Our Love
2. Firecracker
3. Let It Lie
4. I Am The Fool
5. Made Up Mind
6. Greenhouse
7. Tappin’ On The Glass
8. Runaway Train
9. Nothing
10. Going To The Country
11. Where Were We?

Website: www.thebroslandreth.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.