The Bob Lanza Blues Band – Kids, Dogs & Krazy Women
Format: CD – Digital / Label: Connor Ray Music Records
Releasedatum: 31 augustus 2018

Tekst: Peter Marinus

Als je op zoek bent naar een opwindend bluesrock album kan je nu stoppen want ik heb er één voor je gevonden! Het gaat hier om het tweede album van The Bob Lanza Blues Band uit New Jersey. Bob Lanza is een zanger-gitarist, die in het verleden speelde in Floyd Phillips & The Mudflaps en in de band van James Cotton. In 2009 verscheen het debuut van deze band (‘Things Ain’t So Bad’) dus werd het wel weer eens tijd voor een opvolger.
Bob Lanza en zijn band, Vin Mott (drums, harmonica), Anthony Krizan (gitaar, zang, drums) en John Ginty (piano, orgel) hebben een album afgeleverd, dat vol staat met prima bluesrock. Het mooie aan deze band is, dat het hier ook echt om een band gaat waarin elk bandlid voldoende ruimte krijgt om te soleren.

Het album start met de lekker loom slenterende shuffle Kids Dogs And Krazy Women met een schurende slidegitaar en de broeierige harmonica van Vin Mott. Bob beschikt over een prima bluesy, licht rauwe stem. Little Momma is een stomende boogie met de rockende piano van John Ginty in een zeer stuwende rol plus rauw huilend harmonicawerk en messcherpe gitaar. Een opwindende, ongepolijste boogie dus! Daarna is het de beurt aan de ontspannen pompende shuffle Not The Man I Used To Be met vurig gitaarwerk en een warm zwevend orgel. De romige bluesshuffle Walking After Midnight heeft een jazzy geluid met semi-akoestische gitaar en een rustig pompende ritmesectie.
Full Time Lover, geschreven door Frankie Lee, kennen we nog van The Fabulous Thunderbirds. In de Bob Lanza versie is het een slowblues geworden met een stuwende hoekige tempowisseling waarin het hard priemende gitaarwerk centraal staat. In Hey Cotton wordt weer volop gerockt. Een stuwende rocker met ondersteuning van de rauw huilende harmonica. Problems is een funky bluesrock nummer, soepel groovend met gierende gitaar en brullende harmonica.
De harmonica brult even hard door in de stevig pompende bluesrock van Every Side Of Lonesome. Let Me In is een soepel rockend rhythm & bluesnummer waarin de rockende piano, naast de snijdende gitaar, alle aandacht opeist. Na de swingende uptempo shuffle Hey Baby, is het alweer tijd voor de afsluiter Raritan River Stomp. Een instrumentaal akoestische stamper met een loom geluid en heerlijke slide.

The Bob Lanza Blues Band laat met dit album horen hoe het hoort om opwindende bluesrock te maken.


Tracklist:
01. Kids Dogs And Krazy Women
02. Little Momma
03. Not The Man I Used To Be
04. Walking After Midnight
05. Full Time Lover
06. Hey Cotton
07. Problems
08. Every Side Of Lonesome
09. Let Me In
10. Hey Baby
11. Raritan River Stomp

Website: The Bob Lanza Blues Band