Foto Recensie: The Black Keys – EL Camino

The Black Keys – EL Camino

Format: CD/LP Label: Warner Music/ Release: 02 December 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Niels Zuurendonk

El Camino is alweer de 7e studioplaat van The Black Keys en verschijnt een dikke anderhalf jaar na het succesvolle doorbraak album Brothers.De productie van het album was in handen van befaamde producer Danger Mouse (o.a. Gorillaz/The Rapture) en the Black Keys zelf. Het album bestaat uit elf tracks die allemaal zijn opgenomen in de Easy Eye Sound studio van zanger/gitarist Dan Auerbach in Nashville, de woonplaats van de band.

Was het vorige album Brothers nog belegd met invloeden uit de soul, op dit album is het vooral lekker rauw, stevig en een feest van herkenning. Je hoort invloeden van o.a. Led Zeppelin, T-Rex en er vliegt je zelfs een Wishbone Ash achtige solo om de oren. Zoals gezegd stevig maar dat mag de pret niet drukken. De gitaarriffs denderen flink door en men weet de aandacht over het album goed vast te houden.
Hoogtepuntjes te over op dit album,maar er echt uit springen toch: Dead and Gone,Gold Ceiling,Little Black Submarine (mooie intro),Sister&Mind Eraser.

Met El Camino leveren de heren Aucherbach & Carney een puike plaat af die als een stoomlocomotief doorraast en lang in je hoofd nadendert. Met dit album wordt zeker aan klantenbinding gedaan en ik vermoed dat men menig festival zal gaan platspelen in het volgende jaar. Kan je niet zo lang wachten, op 1 februari spelen ze in het klokgebouw te Eindhoven.

Tracklist:
1. Lonely Boy
2. Dead and Gone
3. Gold On the Ceiling
4. Little Black Submarines
5. Money Maker
6. Run Right Back
7. Sister
8. Hell of A Season
9. Stop Stop
10. Nova Baby
11. Mind Eraser

Website artiest: www.theblackkeys.com


Ook op Blues Magazine ...