FoxBetty-SlowBurn_c

The Betty Fox Band – Slow Burn
Format: CD / Label: Independent
Release: 25 juni 2015

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

Op het openingsnummer Think About It gaat het al meteen los. Heerlijke soul die doet denken aan Aretha Franklin, James Brown en al die soulhelden uit de tijd toen soul nog echt soul was. Het is goed te horen dat zij net zoals vele echte soulzangers een gospelachtergrond heeft. Op haar vierde zong ze al in de kerk en in 2015 stond de uit Florida afkomstige zangeres  in de finale van de International Blues Challenge.

Ze wordt begeleid door prima musici zoals Kid Royal (gitaar), Barry Williams (bas), Sam Farmer (drums) en Shawn Brown (toetsen). Ook op het meeslepend gezongen Slow Burn is te horen wat Betty Fox vocaal allemaal in huis heeft, en dat is nogal wat, want ze is gezegend met een soepele, zuivere, expressieve soulstem met een groot bereik. Ook het mooie subtiele gitaarwerk valt op.
Dan volgt het jaren dertig klinkende Please Come Home. Leuk dat ze deze jazzy stijl ook beheerst, ook prima gedaan, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de soulvolle nummers, zoals het volgende nummer Our Love met wederom mooi gitaarwerk.

Op de soulvolle ballad Remember Me hoor je dat Betty Fox goed geluisterd heeft naar Otis Redding, en dat heeft prima uitgepakt. Grandioos gedaan en het gitaarwerk past wederom perfect. Met het Willie Nelson nummer Angel Flyin’ Too Close To The Ground, dat prachtig wordt uitgevoerd met begeleiding van een akoestische gitaar, zijn dit de enige niet zelf geschreven composities.
Think About It is het absolute hoogtepunt van deze CD en beslist een van de beste soulnummers die de laatste tijd zijn uitgekomen. De gave funky gitaar-riffs maken dit nummer helemaal af. Andere hoogtepunten zijn Remember Me, Angel Flyin’ Too Close To The Ground en Baby Please, dat heerlijk à la Janis Joplin rauw en energiek wordt gezongen.

Kortom: Betty Fox heeft een prima CD afgeleverd waarop te horen is dat er nog echte soulzangeressen zijn. Een vette aanrader.

Tracklist

01. Think About It
02. Sweet Memories
03. Slow Burn
04. Solid Ground
05. Please Come Home
06. Our Love
07. Remember Me
08. Take A Walk With Me
09. Let The Light Shine
10. Baby Please
11. Who’s Holdin’?
12. Goodbye
13. Angel Flying Too Close To The Ground

Website: http://www.bettyfox.net/