The Anomalys – Trooper
Format: Vinyl EP / Label: Slovenly Records
Releasedatum: 8 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

Het Amsterdamse trio The Anomalys zijn experts!! Experts in het, volgens hun eigen woorden, vernietigen van feestjes. En ik kan mij daar na beluistering van hun nieuwe EP echt wel wat bij voorstellen.
Bone (zang, gitaar), Remi Lucas (drums en guillotone(!)) en Looch Vibrato (gitaar) houden zich namelijk bezig met ongenadig rauwe garagepunk. Het trio debuteerde in 2010 en toerde o.a. door de USA.

De band gooit garagepunk en surf op één hoop, ontdoen het van alle overbodige franje en raggen vervolgens de nummers totaal aan gort. Maar dan wel op een sublieme, opwindende manier. Daardoor is de term “raunch ‘n’ roll” zeker op zijn plaats!

De opener van de E.P., het titelnummer Trooper, is een rauw raggend garagepunk nummer in de beste Sonics traditie. Bone spuugt met alle kracht zijn teksten uit, ondersteund door de twee rauwe fuzzgitaren. Het ontbreken van een bas is daardoor totaal geen probleem. Een prima voorbeeld van ongelikt rauwe rock!
Fire In The Hole is zo mogelijk nog rauwer. Een nummer, dat in volle vaart woest voorbij raast. Het motto “eenvoud siert” is hier zeker op zijn plek. De B-kant van de EP wordt geopend met het zwaar dreigende garagepunk nummer My Own Way. Een nummer met een flinke dosis Link Wray hardheid, razende zang en woest priemend gitaarwerk.
De afsluiter van de EP, Anomalyphant, is ook gelijk het langste nummer van de EP met zijn twee minuut en zeven seconden. Een dreinende instrumental, die tegen de ongepolijste surfsound aan hangt.

Ga deze band snel eens live beluisteren! Je bent gegarandeerd dagenlang flink van slag door deze opwindende rauwe bak herrie!!!


Tracklist:
01. Trooper
02. Fire In The Hole
03. My Own Way
04. Anomalyphant

Website: Slovenly Records