Foto Recensie: Tedeschi Trucks Band - Everybody’s Talkin’

Tedeschi Trucks Band – Everybody’s Talkin’

Format: 2CD/ Label: Sony /Release: 22 Mei 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Niels Zuurendonk

Je hebt van die albums waarvan je vooraf al weet dat je deze blindelings kan aanschaffen.
Everybody’s Talkin’ van de Tedeschi Trucks Band is zo’n album. Het is een dubbelaar geworden waarop live opnames te vinden zijn van de wereldwijde tour uit 2011. En duidelijk hoorbaar is dat het een groot succes was het deze tour, het beluisteren van het album roept herinneringen op aan het fantastische optreden op het North Sea Jazz festival vorig jaar.
In totaal 11 nummers op dit album waarvan 4 van het debuut Revelator,namelijk: Learn How To Love,Midnight In Harlem,Bound For Glory en Love Has Something Else To Say.
De overige nummers zijn bewerkingen van: “Uptight” (Stevie Wonder), Rollin’ and Tumblin ( Elmore James),“Darling Be Home Soon”(Joe Cocker),“That Did It” (Bobby Bland),“Everybody’s Talkin’’ (Harry Nilson) en“Wade In The Water”.Ook nieuw werk is present onder de titel Nobody’s Free.
Naast Susan Tedeschi en Derek Trucks zijn er bijdragen van zanger Mike Mattison (bekend van de DTB) ,de gebroeders Oteil Burbridge (van The Allman Brothers Band) en Kofi Burbridge (ook DTB) op resp. bas en keyboards en fluit. De drums worden bemand door .J.J. Johnson en Tyler Greenwell, en er is een hoornsectie met trompetist Maurice Brown, tenor saxofonist Kebbi Williams en trombonist Saunders Sermons.

Het album opent met Everybody’s Talkin, en de spelvreugde spat er al gelijk af. Wat volgt is een mooie gitaarintro door Derek Trucks bij de uitvoering van Midnight In Harlem,het nummer start langzaam maar werkt naar een mooie climax toe in de vorm van een gitaarsolo.Eenmaal opgewarmd volgt een opzwepende uitvoering van Learn How To Love van het debuut Revelator met daarin een vette sax en een werkelijk knallende gitaarsolo, ja mensen dit is muziek zoals muziek bedoeld is. Hoogtepunt volgt na hoogtepunt en het live gevoel is perfect vastgelegd op dit album met veel lange nummers wat het luistergenot ten goede komt.Ieder bandlid krijgt de ruimte zijn kunsten te tonen. Luister eens naar Bound For Glory waar een hammondorgel de pan uitswingt of Uptight met een trompet en coole jazzy bassolo. Ook de nieuwe track Nobody’s Free welke een dikke tien minuten klokt is een genot voor het oor.
Door alle hoogtepunten heen zou je hierdoor haast vergeten te vermelden: de betoverende vocalen van Susan Tedeschi,wat een strot!.Met That Did It &Love Has Something Else To Say  excelleert deze dame zowel vocaal als op gitaar.

Conclusie: De Tedeschi Trucks Band Live is een perfect huwelijk!
Met een album vol blues,soul, funk en jazzinvloeden levert men een topper af die menig eindejaarslijstje gaat halen. Een perfecte opname kwaliteit zorgt voor een sfeer die herinneringen oproept aan de legendarische live albums uit de jaren zeventig.

Tracklist:

Disc One:
1.Everybody’s Talkin’ (Live)
2.Midnight In Harlem (Live)
3.Learn How to Love (Live)
4.Bound For Glory (Live)
5.Rollin’ and Tumblin’ (Live)
6.Nobody’s Free (Live) * (new track)
7.Darling Be Home Soon (Live)

Disc Two:
1.That Did It (Live)
2.Uptight (Live)
3.Love Has Something Else To Say(Live)
4.Wade in the Water (Live)

Website Tedeschi Trucks Band : www.tedeschitrucksband.com

Tedeschi Trucks Band - Everybody's Talkin' (Live)


Ook op Blues Magazine ...