Teddi P’s UOM Band – Among The In-Between
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 25 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Teddi P’s UOM Band is een band uit Gibbstown, New Jersey, onder leiding van zanger en gitarist Ted Perian. De naam UOM Band staat voor the Ugly Old Men Band en het blijkt dat we hier te maken hebben met een vervaarlijk rauw rockend stelletje ouwe lelijke mannen!
Hun geluid is onnoemelijk hard en rauw en doet meer dan eens terug denken c.q. verlangen naar het 70’s geluid van gitaargiganten als Robin Trower, Jimi Hendrix, Frank Marino en Pat Travers.

De mannen openen gelijk met de venijnige luie rocker Deserted Highway, dat vol zit met snijdend rauw gitaarwerk en dat doet denken aan de stijl die Warren Zevon ook hanteerde. Het luie, dromerige stemgeluid van Ted past bizar goed in deze dreunende en dreigende rocker. We Can Do heeft hetzelfde ongepolijste geluid maar dan in een funky bluesrock nummer met een hard en rauw geluid dat mij ook aan de vreselijk ondergewaardeerde Chris Duarte doet denken.
In de lui swingende bluesrock shuffle Arms And Legs duiken referenties aan “Hot Blue & Righteous” van Z.Z. Top op. Een ruim acht minuten lang stug doorstampend nummer met broeierig gitaarwerk. Een ritmebox duikt op in Always You dat klinkt als een funky soort hiphop nummer vermengd met een Joe Walsh-achtige melodie met een ritmisch zeer primitieve groove.
Vervolgens rockt de stomende smerige bluesrocker Don’t Let Me Die je speakers compleet aan flarden. De gitaren scheuren en gieren er op los met een licht psychedelisch Hendrix geluid. Met Angel Over Me gaan we over op een lui groovende vorm van rauwe bluesrock met een psychedelisch geluid. In het rauw funkende Justified klinken Robin Trower, Jimi Hendrix en Frank Marino als de grootste invloeden terwijl er ook een lichte Living Colour invloed te bespeuren is. De band funkt gestaag door met See My God, een vet groovend nummer met vlammend gitaarwerk.
Het rauwe geluid wordt in Messages even terzijde geschoven voor een wat meer gepolijst midtempo geluid, dat richting het geluid van Eric Clapton trekt. Maar dan dreunt de lompe bluesrock van In Your Kiss voorbij. Een nummer dat vlamt en brult in de beste 70’s bluesrock traditie.
In de afsluiter In My Life hangt een Prince (“Purple Rain”)-achtige sfeer.

Als de verzorgingstehuizen vol zouden zitten met dit soort oude lelijke mannetjes zou ik mij  nu al in laten schrijven! Deze band is namelijk in staat om elk oudje uit haar pantykousjes te rocken!!


Tracklist:
01. Deserted Highway
02. We Can Do
03. Arms And Legs
04. Always You
05. Don’t Let Me Die
06. Angel Over Me
07. Justified
08. See My God
09. Messages
10. In Your Kiss
11. In My Life

Website: www.facebook.com/TeddiPsUglyOldMenuomBand


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.