T. Rogers - Simple Life

T. Rogers – Simple Life, featuring Keb’ Mo’
Eigen beheer / mei 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Paul Scholman

Het Hongaarse T. Rogers is een band uit Oost Europa om vast rekening mee te houden. Dat bewijst deze cd toch zeker, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Bluesrock met een volledige band (ritmesectie, twee gitaren, harp, saxofoon, percussie). Gedurfde covers van o.a. Sonny Boy en Otis Rush) zijn de moeite waard.

De koppeling met de echte blues is wellicht wat overdreven, maar het wordt uitstekend gecompenseerd door vol energie hun nummers te spelen en soms wat uit te spinnen zonder dat het gaat vervelen. T. Rogers heeft zijn eigen muzikale persoonlijkheid. Is lekker gedreven heeft een besmettelijke goed humeur dat er voor zorgt dat hun “Joyful Blues” prima aanslaat bij het publiek. En Keb’Mo doet ook mee…? Dat zal ook iets zeggen.

T. Rogers is een 6-delige ‘vreugde en blues’ band in Boedapest, Hongarije. Hun naam is gebaseerd op het Hongaarse woord “troger”, wat in principe betekent dat iemand met een ontspannen houding tegen het leven aankijkt en graag van elke dag genieten. De band werd opgericht in 2004, en spelen zowel elektrische en akoestische blues uit een grote verscheidenheid van verschillende invloeden, als gevolg van de uiteenlopende verschillende muzikale smaken van elk van de bandleden. Hun stijl wordt beschreven als vreugde en blues, en is strak, boeiend en is spannend te noemen.

Aangezien hun eerste releases in 2006 “Driven by the Blues” en de opvolger uit 2007 “Wear Your Soul”, is de band overladen met goede kritieken, veel zendtijd in heel Europa. Talrijke blues festivals en club optredens o.a. het Gouvy Jazz & Blues Festival in België Augustibluus Bluesfest in Estland, Luxemburg Blues & Jazz Rallye, GastroBlues Festival in Hongarije, Comblain Jazz Festival Blues Rules Festival in Zwitserland Rootsway Blues Festival in Italië, PuistoBlues Festival in Finland, enz…

In April 2008 schopte een van de nieuwe nummers “Goin’ Home Train” het tot de finale van het International Songwriting Competition en “Liftin’ Walk” werd ook gekozen voor de halve finales. Het volgende jaar was “Goin’ Home Train” finalist bij de International akoestische Music Awards. In mei en juni de band begeleide T. Rogers de legendarische Louisiana blues man Mem Shannon op zijn Europese tour. Datzelfde jaar voegde de Canadese mondharmonicaspeler Stew Hay zich bij de band op de 2010 live versie “Live From Home”, ter vervanging van Miki Tóth, en die eens te meer is overladen met positieve kritieken wat terug was te lezen in de Top 100 Charts.

Deze dynamische en getalenteerde groep staat bekend om hun live optredens. Spelen intense solo’s en brengen een met aanstekelijke energie hun nummers. Ze hebben inmiddels een groeiende schare fans in heel Europa. Hebben onlangs een video eerbetoon van Keb Mo “That’s Not Love”, live opgenomen in meerdere schilderachtige locaties in heel Europa. De grootste eer voor de band is dat zelfs Keb Mo waardering heeft voor hun werk.

T. Rogers begon in december 2012 met het schrijven van het nieuwe werk. Na een paar opnamesessies in december en januari heet het nieuwe album “Simply Live” en kwam uit in maart 2013. Het is zeker hun beste album tot nu. Spelen de blues met een eigen verfrissende stijl. Zoals een luisteraar zei “niet 100% blues, maar 200% T. Rogers”.

Niets meer aan toe te voegen.

1. Far and Slow
2. Weary Road
3. Gotta Go
4. Angelina (feat. Keb’ Mo’)
5. Something Human
6. The Regular’s Blues
7. Sun on my Back
8. Mood for the Day
9. It Hurts Me Too
10. Sunshine Cold
11. Simple Life

Website: http://trogers.hu/index.html


Ook op Blues Magazine ...